Tinet de Jonge lijsttrekker CDA gemeenteraadsverkiezingen

De leden op de ledenvergadering van het CDA Zuidplas stemden zaterdag 5 januari unaniem in met alle voorgedragen kandidaten voor de gemeenteraadsverkiezing. Zittend raadslid Tinet de Jonge werd hierbij als lijsttrekker gekozen.

Wethouder Jan Verbeek, de nummer 2 wethouderskandidaat kon eveneens op de steun van de leden rekenen. Nieuwkomers Benno de Ruiter op plaats 3 en Pien Meppelink op plaats 5 zorgen samen met zittend raadslid Jurian Hennip op plaats 4 voor een vernieuwende en energieke “Top 5”.
Wim Janse neemt plaats 6 voor zijn rekening en is dankzij zijn jarenlange ervaring in de gemeenteraad en ook daarbuiten een waardevolle kandidaat. Op plaats 7 een Moordrechts agrarisch ondernemer, Jan in ’t Hout. Huidig fractievoorzitter Marc Lansink vervult de rol van lijstduwer op plaats 27. Met een knipoog staan op de lijst van het CDA net zoveel mensen als er nu raadsleden in Zuidplas zijn.
Het duo Tinet en Jan bezocht het afgelopen jaar samen met verschillende kandidaten voor de lijst in haar rol als kwartiermakers vele verenigingen en organisaties in Zuidplas. Hiermee gaven Jan en Tinet invulling aan hun belofte om de stem van de samenleving in het verkiezingsprogramma door te laten klinken. Met nog enkele aanscherpingen van het bestuur en de leden, stemden de leden op de ledenvergadering ook unaniem in met het verkiezingsprogramma. Dit programma met de titel “Verbinden en richting geven”, geeft houvast voor de inzet van het CDA Zuidplas de komende vier jaar. Onderwerpen als Zorg, Veiligheid, Onderwijs en Sport komen uitgebreid aan bod. Ook aan de onderwerpen Financiën, Economie, Wonen, Dienstverlening, Duurzaamheid en Cultuur besteed het CDA aandacht

Eerder in het nieuws

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.