Kerstbomen inzameling : 2186 bomen ingeleverd in Nieuwerkerk!


Het was een drukte van belang woensdagmiddag 10 januari in de Nieuwerkerkse straten. Vele (jong) scholieren waren druk bezig om ehun inkomsten te verhogen met…..kerstbomen!

De traditionele kerstbomeninzameling door de gemeente Zuidplas zorgde ervoor dat het behoorlijk druk was bij de diverse inzamelingspunten. Voor iedere ingeleverde boom ontvingen de inzamelaars E 0,50 cent. In de gehele gemeente Zuidplas werden er woensdag 3645  ingezameld!  In Nieuwerkerk werden er voor 2186 bomen uitbetaald. Koploper was de locatie Goudmos, daar werden er 918 bomen ingeleverd.. Locatie Schelde was goed voor 783 bomen. Op locatie Dorrestein konden voor het eerst ook bomen worden ingeleverd, 485 stuks werden het in totaal. De gemeente zorgt voor een milieuvriendelijke verwerking van de bomen, deze zullen versnipperd in de groengebieden weer terug te zien zijn.

 

 

Eerder in het nieuws

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.