Raad niet geïnformeerd over welstandscommissie gemeentehuis

PvdA/GroenLinks heeft schriftelijke vragen gesteld over het uitblijven van informatie over de behandeling van het ontwerp van het nieuwe gemeentehuis in de welstandscommissie.

Raadslid Pieter Beeldman had de toezegging van het college gekregen dat de gemeente-raad vooraf geïnformeerd zou worden, zodat raadsleden bij de zitting van de welstands-commissie aanwezig konden zijn. Uit navraag van de fractie blijkt dat de zitting al geweest is en dat de raad zowel vooraf als achteraf niet geïnformeerd is.

Beeldman is zeer verbaasd met de gang van zaken. Voor PvdA/GroenLinks was het dui-delijk dat er vertraging was, maar toen er maar geen informatie kwam heeft Beeldman in november zelf navraag gedaan. Bijna een maand daarna kwam de info dat het welstands-advies al gegeven was en dat de omgevingsvergunning in december onherroepelijk is ge-worden. Dat was vlak voordat PvdA/GroenLinks geïnformeerd werd. Beeldman: “Voor ie-dereen was duidelijk dat wij het ontwerp, een vierkante doos, niet vinden passen voor een gemeentehuis en het oordeel van de deskundigen van de welstand daarover willen horen. Daarom ook de toezegging dat we geïnformeerd zouden worden. Naar nu blijkt is de zit-ting allang geweest en valt er ook niets meer bij te sturen”.

Met de schriftelijke vragen wil de fractie alsnog de stukken van de welstandscommissie krijgen. Ook wil zij weten hoe het kan dat de toezegging voor informatie niet is nagekomen en waarom dit niet is hersteld, nadat deze omissie ontdekt werd.

Eerder in het nieuws

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.