Viering jaarwisseling Nieuwerkerk rustig verlopen

De viering van de jaarwisseling afgelopen nacht is in onze regio rustig verlopen. Dat blijkt uit een eerste inventarisatieronde van de hulpdiensten en de gemeente Zuidplas.

verspreid in onze gemeente zijn er wel enkele vuilnisbakken door vuurwerk opgeblazen. Onder andere in het Groene Hartpark moesten enkelen bakken het ontgelden.  Medewerkers van de gemeente Zuidplas hadden preventief alle afvalbakken dicht gemaakt, maar men wist toch enkele bakken te vernielen door er vuurwerk tegen aan te plaatsen. in de Zomenbuurt in Nieuwerkerk werd er gemeld dat er enkele putdeksels zouden zijn verwijderd. Ook op andere plaatsen in ons dorp wordt met het ontwaken van deze eerste dag van het jaar duidelijk dat er sprake is van klein vandalisme. Leen de Koning maakte onderstaande foto van een gemeentelijk bord die door vuurwerk is gesloopt.  Een aantal jaren geleden was de totale schade aan gemeentelijke eigendommen van  de gemeente Zuidplas ongeveer 18.000 euro. De brandweer Nieuwerkerk hoefde deze nacht niet uit te rukken. Komende dagen zal duidelijk worden wat de totale schade is in onze gemeente.

vuurwerkvandalisme
(foto: Leen de Koning).

 

In buurdorp Moerkapelle  moest de brandweer aan het werk, daar ging een auto in vlammen op. De nieuwjaarsnacht werd uitbundig gevierd in de straten, door het droge weer om middernacht konden velen droog genieten van het vuurwerk.

 

Bij het meldpunt vuurwerkoverlast zijn er in Nieuwerkerk aan den IJssel totaal 38 meldingen binnen gekomen. Het meldpunt vuurwerkoverlast is een initiatief van dertig lokale GroenLinks-fracties. Met de meldingen op vuurwerkoverlast.nl willen de initiatiefnemers de omvang van vuurwerkoverlast in kaart brengen. Ze pleiten voor een jaarwisseling waarbij vuurwerk alleen nog door professionals wordt afgestoken. Jaarlijks zorgt vuurwerk voor miljoenen euro’s aan schade en honderden gewonden. De website blijft open tot 3 januari. Meldingen worden anoniem verwerkt in een rapport en wijkt waarschijnlijk af van het totaal aantal klachten in onze gemeente.

 

Eerder in het nieuws

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.