Nieuwerkerkers steunen actie Zuidplashelpt

Albert Heijn en bioloog en televisiepresentator Freek Vonk startten in september een landelijke spaaractie. In de actie stond edutainment centraal. Doel is om kinderen spelenderwijs te laten zien wat de wereld te bieden heeft. De wonderlijke wereldplaatjes herbergen feiten, weetjes en afbeeldingen van wonderen uit onze wereld. Van bijzondere natuurverschijnselen en bouwwerken, tot planten en dieren.

De plaatjes die verzameld konden worden, waren zo populair dat kinderen voor de supermarkt in winkelcentrum Reigerhof winkelend publiek op stond te wachten om zo nóg meer plaatjes te bemachtigen voor een compleet album.

Dapfne Fransen uit Nieuwerkerk Aan Den IJssel kwam op het idee om mee te sparen, maar dan niet voor zichzelf maar voor kinderen waarvan de ouders niet de financiele mogelijkheid hebben om boodschappen te doen bij de grootgrutter waardoor kinderen niet mee kunnen doen met de plaatjes rage.

Duizenden plaatjes werden er verzameld

De Nieuwerkerkse Dapfne vertelt: “Ik heb bij de vorige actie voor mijn kinderen mee gespaard en toen had ik veel dubbele plaatjes over. Daar wilde ik wat mee doen. Ik dacht toen aan stichting Zuidplas Helpt want de gezinnen die mede afhankelijk zijn van deze stichting komen denk ik niet bij Albert Heijn.

Albert Heijn

Na een oproep via social media stroomden de plaatjes als een gek binnen. Nadat er ruim 50.000 plaatsjes binnengekomen waren, begon de ‘jacht’ op de inmiddels schaars geworden verzamelboeken. De filiaalhouder van de Albert Heijn in winkelcentrum Reigerhof bood uitkomst en zorgde ervoor dat Dapfne vele lege boeken en ook plaatjes kreeg, in totaal 250!

Er werd bewust voor gekozen om de plaatjes niet in te plakken maar setjes te maken. “Dat vinden de kinderen vast zelf leuk om te doen.”

Boodschappen

Naast de actie van Dapfne was ook de jaarlijkse boodschappenactie van Nieuwerkerker Rob van Lopik een groot succes. Ruim 100 tassen met boodschappen wist hij dit jaar in te zamelen.

Ruim 100 tassen wist Rob vol te krijgen met boodschappen

Ook deze actie komt ten goede van stichting Zuidplas Helpt. Al 14 jaar vraagt deze stichting inwoners hun kerstpakket te willen doneren aan inwoners die een steuntje in de rug goed kunnen gebruiken.
Wilt u ook deze stichting ondersteunen, dan kunt u op de volgende locaties terecht:

Advocatenkantoor De Deugd, Dorpsstraat 30. Van donderdag 14 t/m vrijdag 22 december op werkdagen van 09.00 tot 17.00 uur.

Rabobank  Gouwestreek, Raadhuisplein 34. Van donderdag 14 t/m vrijdag 22 december op werkdagen van 9.30 tot 17.30 uur.

kraam van Stichting Zuidplas Helpt in winkelcentrum Reigerhof. Op zaterdag 16 december van ca. 10.00 tot 16.00 uur.

En in de avonduren : woensdag 20 december en donderdag 21 december van 17.30 tot 20.30 uur in de volgende wijken:
– Dorrestein: op Verdipad 37 (van Iperen)
– Esse Laag: Elbe 8 (Sanderse)
– Parkzoom: Italiaansezoom 13 (Kruse) of nr 5 (Kuipers)
– Zuidplas: Dalkruid 41 (Koote)

Eerder in het nieuws

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.