AED systemen in de hele gemeente Zuidplas

De gemeente Zuidplas gaat zorgen voor voldoende AED systemen in de hele gemeente. Het gaat om 27 AED buitenkasten die dag en nacht bereikbaar moeten zijn voor reanimatie bij een hartstilstand. Wethouder Daan de Haas (portefeuille volksgezondheid) is ontzettend blij met de samenwerking met Rotary Zuidplas, die graag wil aansluiten op het thema Hartveilige gemeente.

Door een gezamenlijke financiering te realiseren, is er sprake van een gedeelde verantwoordelijkheid vanuit de gemeente, bedrijven en inwoners en door de inzet van vrijwilligers. Op 16 december organiseert Rotary Zuidplas de Santa Run, waarbij de opbrengst ten goede komt aan dit doel. Wethouder Daan de Haas:  wonen is een vorm van burenhulp die levens kan redden. Daarom ben ik blij dat we samen met de Rotary de AED systemen binnen ieders handbereik kunnen gaan ophangen. Door mee te doen met de Santa Run levert iedere deelnemer een belangrijke bijdrage aan een hartveilige gemeente. Tot bij de start op 16 december !”

Wat is er nodig voor een hartveilige  gemeente?
Bij een hartstilstand is het cruciaal, dat een slachtoffer binnen 6 minuten de juiste hulp krijgt (de zogenaamde 6-minuten zone). Bellen met 112, starten met reanimeren en een AED inzetten. Hiermee vergroot je de kans op overleven van het slachtoffer aanzienlijk. Snelle hulp maakt het verschil tussen leven en dood. Een actief oproepsysteem, veel burgerhulpverleners en voldoende AED’s die nacht en nacht bereikbaar zijn zorgen voor een goed werkende 6-minuten zone (hartveilige gemeente).

Opbrengst Rotary Zuidplas Santa Run
Rotary Zuidpas zet zich onder andere in voor lokale maatschappelijke doelen, waaronder hartveilig ❤ wonen, sporten en werken. De opbrengst van de Santa Run zal Rotary Zuidplas samen met de gemeente Zuidplas gaan inzetten voor:

❤ Informeren van de inwoners, sportverenigingen, scholen en bedrijven in Zuidplas over hoe te
handelen bij een hartstilstand;
❤ Inwoners oproepen om burgerhulpverlener te worden;
❤ Mogelijk maken, organiseren en ondersteunen van opleidingen en trainingen.

Loop mee voor AED en doe de Santa Run op 16 decemer
Iedereen uit de gemeente Zuidplas beleeft plezier aan de Santa Run, als loper, hardloper of toeschouwer alleen al vanwege de rode Santa Run outfits. De start en finish bevinden zich op het Raadhuisplein te Nieuwerkerk aan den IJssel. Het rondje bedraagt ongeveer 4,5 kilometer en kan in elk tempo gelopen worden. Inschrijven: https://rotarysantarun.nl/inschrijven/

Burgerhulpverleners, meld u aan op www.hartveiligwonen.nl

Naast het plaatsen van AED buitenkasten zijn ook veel burgerhulpverleners (vrijwilligers) nodig om een hartveilige gemeente te kunnen zijn. Wie kan reanimeren of een AED heeft, meldt zich per direct aan op de website van www.hartveiligwonen.nl Bij Stichting Hartveilig Wonen ontstaat zo een compleet overzicht van
AED’s en vrijwilligers in de gemeente Zuidplas.

Eerder in het nieuws

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.