ChristenUnie/SGP: stimuleer verwijderen asbesthoudende daken

Als het aan de ChristenUnie/SGP gaat het college een aanjagersrol vervullen in het verwijderen van asbesthoudende daken. Fractievoorzitter Dico Bac is van plan om daar tijdens de raadsvergadering van dinsdag 7 november een motie over in te dienen.

Op 1 januari 2024 moet iedereen die een asbesthoudend dak heeft, deze hebben verwijderd. “Dat brengt behoorlijke investeringen met zich mee,” weet Bac. “Alleen als je het over meerdere jaren uitspreidt, kun je dit optimaal doen. Daar zijn ook regelingen en subsidies voor. Maar daar zijn bedrijven en ondernemers amper van op de hoogte. Het verwijderen wordt daarom uitgesteld tot het laatst.”

Als het aan de ChristenUnie/SGP ligt, komt daar zo spoedig mogelijk verandering in. Bac: “Als het college nu vast begint met aanjagen en stimuleren, dan is handhaven in 2024 niet meer nodig. En hoe eerder al die asbesthoudende daken verwijderd zijn, hoe minder risico’s bij brand.”

Bac heeft er goede hoop op dat de raad dinsdag met zijn motie meegaat. “Het vervangen van een asbesthoudend dak is een ideaal moment om over te gaan op zonnepanelen. En dat past weer uitstekend bij de duurzame ambitie van Zuidplas.”

Eerder in het nieuws

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.