Aanstaande woensdag weten we het: wie wordt de winnaar van de Cultuurprijs Gemeente Zuidplas 2017?

Op 8 november 2017 vindt de uitreiking van de Cultuurprijs Gemeente Zuidplas 2017 plaats. De uitreiking vindt plaats in de raadzaal van het gemeentehuis om 20.00 uur. Inloop 19.30 uur. Het is de tweede keer dat de Cultuurprijs wordt uitgereikt.

De drie genomineerden voor de prijs zijn dit jaar:

Fabia Dance Center
Beeldend kunstenaar Birgitta Sundström Jansdotter
Stichting Steps on Stage.

Wethouder Rik van Woudenberg zal de prijs uitreiken De jury van de Cultuurprijs gemeente Zuidplas is een onafhankelijke werkgroep samengesteld door Stichting Cultureel Netwerk Zuidplas. De jury bestaat uit: Henk ten Hoopen (juryvoorzitter), Rob Stolk, Bastiënne Prins, Geert van der Burg en Piet Kouwenhoven. In totaal zijn 12 kandidaten aangedragen bij de jury voor de tweede cultuurprijs in Zuidplas.

De prijs bestaat uit een geldbedrag ter hoogte van € 850,- met de voorwaarde dat de winnaar het bedrag weer besteedt aan een cultureel doel binnen de gemeente. Verder ontvangt de winnaar een aandenken en een oorkonde met een juryrapport. Dit jaar is de prijs ontworpen door beeldend kunstenaar Aad de Wit. De winnaar van 2016 was Symfonie Orkest Midden Holland.

De Cultuurprijs gemeente Zuidplas 2017 wordt uitgereikt tijdens de Nationale Kunstweek van 4 tot en met 12 november. Tijdens deze week worden in heel Nederland extra activiteiten rondom kunst georganiseerd.

Nog tot het einde van dit jaar exposeren kunstenaars van Kunstuitleen Zuidplas in het gemeentehuis aan het Raadhuisplein 1 te Nieuwerkerk aan den IJssel. Liefhebbers kunnen deze kunstwerken lenen. Meer informatie over Kunstuitleen Zuidplas is beschikbaar opwww.sbkzuidplas.nl

Wilt u de uitreiking van de Cultuurprijs 2017 bijwonen? Stuur dan even even een mailtje naar cultuurprijs@zuidplas.nl

Eerder in het nieuws

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.