Bestratingswerkzaamheden Kruidenbuurt Nieuwerkerk aan den IJssel feestelijk afgesloten

Na 2 jaar hard werken zijn de  bestratingswerkzaamheden de Kruidenbuurt in Nieuwerkerk aan den IJssel voltooid. Wethouder Rik van Woudenberg sloot dit moment vrijdag 27 oktober samen met inwoners van de Kruidenbuurt op feestelijke wijze af door het aanbrengen van beplanting.

Onder het genot van koffie konden de inwoners napraten over de grootse opknapbeurt die straten in de Kruidenbuurt er weer fris uit doen laten zien. De wijk Zuidplas waar de Kruidenbuurt zich bevind is aangelegd eind jaren 70, begin jaren 80. Een wijk die voldeed aan de eisen van die tijd maar na ca. 40 jaar zijn deze eisen drastisch veranderd. Een voorbeeld hiervan is de huidige parkeernorm ten opzichte van de norm in de jaren 70. Deze was 1,4 auto’s per huishouden en is nu circa. 2.1 auto’s per huishouden. Een verschil van 0,7 op 620 woningen betekent dat er volgens de huidige norm ongeveer 430 parkeerplaatsen tekort waren. Door de jaren heen waren er wel meerdere parkeerplekken gecreëerd  maar geen 430. Ook waren de meeste bomen in de wijk in de jaren 80 aangeplant.

Een aantal van deze bomen stonden er nog mooi bij, maar een aantal van deze bomen waren klein en iel gebleven omdat zij geen ruimte of voeding hadden om uit te groeien. Door middel van informatieavonden werden inwoners van de Kruidenbuurt waar de Kroonkruid de hoofdader is met 16 zijstraten betrokken bij de straatrenovatie en kreeg men inbreng in de soort beplanting die moest worden aangelegd.

een feestelijke bijeenkomst voor de inwoners van de Kruidenbuurt.
(foto:gemeente Zuidplas)

Eerder in het nieuws

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.