Buurtrondes, leuke prijzen winnen en een mystery guest tijdens de week van de veiligheid

Komende week is het week 41 van de kalender. En deze week staat jaarlijks in het teken van de veiligheid. Want met het invallen van de donkere dagen in Oktober neemt de kans op criminaliteit zoals overvallen, inbraken en diefstallen toe. Gemeenten en instanties in Nederland dragen in de week van de veiligheid hun steentje bij door uiteenlopende activiteiten voor inwoners te organiseren.

In Nieuwerkerk aan den IJssel organiseert de bekende buurtappgroep deze week iedere avond buurtpreventierondes .Als burger kun je met een klein beetje moeite heel veel betekenen voor de veiligheid in onze buurt. Naast het verlichten en andere veiligheidsmaatregelen in en om je woning, is het lopen van buurtpreventierondes van grote waarde voor de veiligheid. Daarom nodigt Buurtapp Nieuwerkerk iedere Nieuwerkerker uit om met medewerkers van de buurtapp,de wijkagenten en medewerkers van de gemeente Zuidplas een uurtje door de wijk te lopen. De bedoeling van een preventieronde is voornamelijk preventief. Ogen en oren flink de kost te geven opzoek naar opvallende dingen en mogelijkheden voor inbrekers om toe te slaan. Daarnaast let men ook op onder andere kapotte straatverlichting, losliggende stoeptegels etc. Van maandag 9 tot en met vrijdag 13 oktober dus iedere avond een buurtronde, ook voor uw veiligheid. Tijdens e e n van deze avonden zal er een bekend persoon uit de gemeente Zuidplas meelopen ! De organisatie vraagt u dus om aan te sluiten bij e en van deze rondes.

  • Maandag 9 oktober Velden-Kruidenbuurt. Start 19:30 uur hoek Lelieveld en Madeliefveld.
  • Dinsdag 10 oktober Kleinpolder. Start 19:00 uur bij de Saffier.
  • Woensdag 11 oktober Dorrestein/Zomen. Start 20:00 uur bij Verhage.
  • Donderdag 12 oktober Dalen. Start 20:00 uur bij Tui Reigerhof.
  • Donderdag 12 oktober Mossen. Start 21:00 uur bij de Pwa Goudmos.
  • Vrijdag 13 oktober Esse. Start bij kinderdagverblijf Kakelbont.
  • Vrijdag 13 oktober Buitenwijken. Dit is een fietsronde. Start 20:00 uur bij de vrachtwagenparkeerplaats op de Hoogeveenen.

Naast de buurtrondes zijn er in de week van de veiligheid ook prijzen te winnen!

Vanaf maandag 9 oktober vind u op de site van de Nieuwerkerkse buurtapp een quiz! Ttest uw kennis betreft de buurtapp en maak kans op leuke prijzen zoals een buurtappmenu, aangeboden door Verhage Nieuwerkerk, een rondleiding in molen Windlust, bitterballen en wat fris te drinken bij Cafe Rustwat Nieuwerkerk aan den IJssel. Een BuurtApp taart van  Het Cakebos of Lego sets aangeboden door Brick King Lego winkel

De Buurtappquiz kunt vinden op de site van Buurtapp Nieuwerkerk :      http://nieuwerkerk.zuidplasveilig.nl/

Eerder in het nieuws

One Thought to “Buurtrondes, leuke prijzen winnen en een mystery guest tijdens de week van de veiligheid”

  1. Marja

    Hoe laat begint de ronde in Esse en moet je je van tevoren aanmelden of kun je gewoon aansluiten?

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.