Genomineerden Cultuurprijs gemeente Zuidplas 2017 bekend

De jury van de Cultuurprijs heeft de drie genomineerden voor de Cultuurprijs gemeente Zuidplas bekendgemaakt. De drie genomineerden voor de prijs zijn dit jaar: Fabia Dance Center,beeldend kunstenaar Birgitta Sundström Jansdotter en de stichting Steps on Stage. De Cultuurprijs gemeente Zuidplas wordt op woensdagavond 8 november 2017 aan de winnaar uitgereikt door wethouder Rik van Woudenberg.

Met de cultuurprijs zet de gemeente een inwoner, instelling, stichting of vereniging in Zuidplas in het zonnetje die zich inzet voor het culturele leven in de gemeente. De winnaar ontvangt een mooi aandenken en mag een geldbedrag van € 850,- toewijzen aan een cultureel doel in de gemeente Zuidplas. Op deze manier stimuleert de Cultuurprijs gemeente Zuidplas bestaande en nieuwe initiatieven op cultureel gebied in degemeente. De eerste Cultuurprijs werd vorig jaar door burgemeester Kats uitgereikt aan Symfonieorkest Midden-Holland.

De jury van de Cultuurprijs gemeente Zuidplas is een onafhankelijke werkgroep samengesteld door Stichting Cultureel Netwerk Zuidplas. De jury bestaat uit: Henk ten Hoopen (juryvoorzitter), Rob Stolk, Bastienne Prins, Geert van der Burg en Piet Kouwenhoven. In totaal zijn 14 kandidaten beoordeeld door de jury voor de tweede cultuurprijs in Zuidplas.

De Cultuurprijs gemeente Zuidplas wordt uitgereikt tijdens de Nationale Kunstweek. Van 4 tot en met 12 november worden in heel Nederland extra activiteiten rondom kunst georganiseerd. Kijk voor meer informatie op www.scnz.nl en www.kunstweek.nl

 

Eerder in het nieuws

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.