Zaterdagmorgen weer een verse ochtendshow met tal van Nieuwerkerkse onderwerpen bij Omroep Zuidplas.

Zaterdagochtend 9 september weer een verse ochtendshow bij de collega´s van Omroep Zuidplas met tal van (Nieuwerkerkse)onderwerpen.

In dit twee uur durende nieuws en actualiteiten programma worden de activiteiten die deze week op de planning staan besproken. Zo komt Gea van der Poel aan het woord. Gea is mede-organisator van het Fashion and Food Festival dat zaterdag plaats vind in het Oude Dorp.

Ook is het zaterdag Open Monumentendag bij o.a. Leefgoed de Olifant en Klein Hitland. Hierover praat men met Bart Balonje. Bart verzorgt de rondleiding ’s middags op het Leefgoed en IJsselaak Den Onthaestingh.  Ook een gesprek  met Marie-José Schrage. Zij doet de rondleidingen op Klein Hitland.

Zaterdag vindt in Zuidplas ook de jaarlijke Dance Parade plaats. Hierover praten men met organisator van VEDJ en Omroep Zuidplas collega Timo van Dooijewaard.

Uiteraard ook in deze uitzending ook aandacht voor politiek. CDA gemeenteraadslid Tinet de Jong heeft vragen gesteld over de wachtlijsten bij VV Nieuwerkerk.  Een gesprek hierover met Tinet. En de eerste studiogast van dit seizoen is Nynke Bosselaar. Nynke is veel bezig met de buurt-whatsapp groepen in Nieuwerkerk aan den IJssel. Hoe de buurtapp nu precies werkt hoor je in de uitzending. En in Moerpelle vindt zondag de jaarlijkse Rommelmarkt plaats. Daarover praat men met Daco Bac.

Zoals u gewent bent krijgt u ook het laatste lokale nieuws en het weer van Leen de Koning. Omroep Zuidplas is hier online is te beluisteren of klik hier voor de frequenties.

Eerder in het nieuws

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.