SP en voedselbank zamelen eten in

Dinsdag gaat de SP samen met de voedselbank Rotterdam eten inzamelen in het kader van de dag van de liefdadigheid. Beiden organisaties staan tussen 14 en 16 uur in winkelcentrum de Reigerhof in Nieuwerkerk aan den IJssel.

De voedselbank vraagt vooral houdbare producten zoals rijst pasta (bv macaroni en spaghetti), aardappelpuree en blikgroenten.

De voedselbank Rotterdam is ook actief voor mensen die het nodig hebben in Nieuwerkerk aan den Ijssel, Zevenhuizen en Moerkapelle. Meer dan 100 mensen in alleen Nieuwerkerk hebben wekelijks deze ondersteuning.

De SP vindt dat voedselbanken eigenlijk overbodig zou moeten zijn legt SP voorzitter Serena Rodenburg uit :’helaas zijn voedselbanken nodig omdat er zoveel mensen in armoede leven in ons land. Uiteraard willen we deze armoede aanpakken maar tot die weg is steunen we graag dit soort initiatieven van de voedselbank!”.

Om 16 uur zal de voedselbank uw giften meenemen voor de verdere distributie. Mocht u niet kunnen maar wel iets willen geven kunt u contact met ons opnemen via zuidplas@sp.nlof een donatie doen via www.voedselbank.nl

Eerder in het nieuws

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.