De Gele fiets rukt op in Nieuwerkerk

De Rotterdamse deelfiets duikt steeds vaker op in Nieuwerkerk aan den IJssel. En of de Nieuwerkerkers daar nu zo blij mee zijn?

Op diverse lokale internetfora wordt er druk over gesproken. Wat doen die gele fietsen nu midden in het straatbeeld ?  In Rotterdam bestaat sinds juni dit jaar de zogenaamde O Bike. Dat is een betaalde deelfiets zonder vaste stallingsplek. De  O Bike, niet te verwarren met de elektrische Gobike die momenteel in Rotterdam wordt uitgetest, is een innovatief platform voor deelfietsen, dat pakweg een jaar geleden in Singapore is begonnen. Vanwege het succes daar, wordt het concept nu in Europa geïntroduceerd. Te beginnen in Rotterdam.

De O Bike hoeft niet niet te worden teruggebracht naar een vaste stalling. Het huren van zo’n fiets kost €0,50 cent per half uur. Men maakt en account aan voor €79 euro en met behulp van een app op de telefoon en GPS kan men zien waar er een dichts bijzijnde fiets staat en kan deze dan ontgrendelen. De €79 euro dient als borg. Gebruikers mogen deze fiets overal neerzetten. De fiets mag niet met een eigen slot worden vastgemaakt of in eigen kelderbox of schuur worden neergezet. Het doel is dat de fiets voor iedereen beschikbaar moet zijn. In Nieuwerkerk dus sinds deze weken ook in het straatbeeld. Zowel bij de Buurtapp in Nieuwerkerk aan den IJssel als op internet zijn de reacties op het gele ijzer in het straatbeeld wisselend.  “Inwoners weten niet van het bestaan van een leenfiets af, denken dat het gestolen fiets is en nemen dan contact op met de gemeente of buurtapp” aldus medewerker van de Buurtapp Nieuwerkerk.

ook op de Lek in Nieuwerkerk is er een O- Bike gesignaleerd.

 

 

 

 

Eerder in het nieuws

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.