Timmerdorp komt er aan!! 15-16 en 17 augustus Park Hitland

In de laatste week van de zomervakantie wordt het Timmerdorp georganiseerd. Een groot evenement voor de gehele familie. Drie dagen lang bouw en timmer je onder begeleiding van tientallen vrijwilligers een hutje van pallets en spijkers. Later in de week mag je het hutje verven en versieren. In deze dagen zal er ook geschminkt worden door M-schmink en geknutseld worden door de Blokkies KidsClub. De Blokkies Kidsclub is iedere dag open van 10:00-12:00 en van 14:00-16:00 uur. Wat gaat de B;lokkies Kidsclub deze drie dagen doen?


Dinsdag 15 augustus: Gereedschapskisten knutselen, vlaggen maken voor de gezelligheid in het timmerdorp, lampion maken voor de optocht vanavond

Woensdag 16 augustus: Potten versieren, dakpan versieren, mandela tekening maken
Donderdag 17 augustus: 3d kaarten maken, zandkaarten make, foam clay (klei)

M-Schmink staat er elke dag van 11:00-15:00 uur. De dames staan weer voor jullie klaar voor de mooiste creaties. Vlinders, tijgers, piraten, prinsessen, monsters of fantasie met veel glitters en bling bling? Met M-Schmink zijn de mogelijkheden oneindig.

Naast het timmeren zijn er tal van activiteiten te doen in en rondom het timmerdorp. In het programma boekje onderaan lees je alle activiteiten die er te doen zijn. Let op; bij sommige activiteiten is vol=vol.

Het timmerdorp wordt afgesloten met een talentenshow “Zuidplas Got Talent”. Iedereen, jong en oud, kan meedoen en zijn talenten laten zien op het podium. De winnaars krijgen naast de roem ook een waardebon van 25,- (3e prijs), 50,- (2e prijs) of 75,- (1e prijs).  Ook worden deze avond prijzen uitgereikt aan  de mooiste bouwwerken en worden de winnaars van activiteiten van het Timmerdorp gehuldigd.

Ben of ken jij dus iemand die een uitzonderlijk talent heeft, geef deze persoon op voor Zuidplas Got Talent en show your talent op het podium bij de afsluitende avond van het timmerdorp!

 

Eerste dag Timmerdorp

Waar: Hitlandselaan, Park Hitland
Hoe laat: Start 10.00 – 21.30 uur
Voor wie: Kinderen vanaf 6 jaar
Toegang: Inschrijven en kosten, zie pag. 13
Begeleiding: Vrijwilligers Welzijn Zuidplas

10.00 uur: Overhandigen sleutel en openingsdans
10.30 uur: Gereedschapskist sleutelen
11.30 uur: Zelf soep maken met bostocht
14.00 uur: Bos regenboog spel voor jong en oud
16.00 uur: Straatvoetbal toernooi
18.30 uur: Kinderdisco
19.30 uur: Lampionnenoptocht
20.00 uur: Filmavond

Overhandiging sleutel en openingsdans
De nieuwe kinderburgemeester opent het Timmerdorp door het overhandigen van de sleutel. Na de openingsdans door de vrijwilligers van Welzijn Zuidplas kunnen de kinderen zich inschrijven bij de informatiebalie voor het bouwen van hun eigen hut. TIP: Schrijf je van te voren in om verzekerd te zijn van een plekje (zie pag.13). Maak zelf een groepje van tussen de 4-6 personen. Heb je geen groepje geen probleem. Je kan worden   ingedeeld door de organisatie.

Gereedschapskist sleutelen
Voordat je kan starten met het bouwen van je eigen gemaakte hut heb je een gereedschapskist nodig. Onder begeleiding van vrijwilligers maak je van hout je eigen opbergkist voor je (zelf meegebrachte) gereedschap. TIP: Zorg dat je naam op je gereedschap staat.

Zelf soep maken met bostocht
We blijven niet alleen in het timmerdorp maar gaan ook een kijkje erbuiten nemen. Onder begeleiding van een natuuronderwijzer gaan jullie op zoek naar eetbare kruiden in het recreatiegebied Hitland. Bij terugkomst maken we van jullie gevonden kruiden een heerlijke soep en kruidenboter. En natuurlijk kunnen jullie je eigen broodjes bakken om te dopen in de soep.

Bos regenboog spel voor jong en oud
Een simpel renspel waarbij hard rennen een keer echt wordt beloond! Jullie rennen de regenboog af om veel punten binnen te halen.

Straatvoetbal toernooi
Een uur alleen maar straatvoetbal. Skills, panna, urban sports en veel, veel meer. Naast het leren van deze technieken kan een wedstrijd niet ontbreken. De winnaars worden gehuldigd tijdens Zuidplas got Talent. Max 10 teams van 5 personen.


Kinderdisco

Lekker dansen en springen op de leukste hits van nu. Samen met de vrijwilligers van Welzijn Zuidplas gooien we alle remmen los tijdens de avonddisco.

Lampionnenoptocht
In het timmerdorp bij het knutselgedeelte heb je overdag je eigen lampion kunnen maken. In optocht door het recreatieschap gaan we met zijn allen een rondje wandelen. De lampjes in de lampion zijn veilig.

Filmavond
Altijd al een film willen zien in de openlucht? Neem je handdoek mee en zoek een plekje in het gras. Tijdens de film wordt er natuurlijk gezorgd voor popcorn en drinken! Leeftijd: 12+

 

Tweede dag Timmerdorp

Waar: Hitlandselaan, Park Hitland
Hoe laat: Start 10.00 – 21.30 uur
Voor wie: Kinderen vanaf 6 jaar
Toegang: Inschrijven en kosten, zie pag. 13
Begeleiding: Vrijwilligers Welzijn Zuidplas

10.00 uur: Openingsdans
10.30 uur: Spelenbus
12.30 uur: Poffertjes bakken
14.00 uur: Wandeling boswachter + bramen zoeken voor jam
15.00 uur: Goochelaar
16.00 uur: Familie volleybaltoernooi
16.30 uur: Hondenparcours
18.30 uur: Kinderdisco met brandweer
20.00 uur: Levend Stratego

Openingsdans
Vrijwilligers van Welzijn Zuidplas starten de openingsdans.

Spelenbus
Aan het einde van de ochtend komt de verrassingsbus. In het busje liggen spullen om mee te spelen. Zo zit er onder andere een springkussen in, skelters, airhockey, dansdoek, tafelvoetbal, toren van Pisa en nog veel meer! Kom jij ook kijken wat er in de bus zit?

Poffertjes bakken
Van al dat timmeren en spelen krijg je honger. De vrijwilligers van Welzijn Zuidplas bakken met verse ingrediënten heerlijke poffertjes. Natuurlijk ontbreekt de boter en poedersuiker niet. Wandeling boswachter + bramen zoeken voor jam Leer de natuur kennen en pluk de lekkerste bramen. De vrijwilligers van Welzijn Zuidplas zullen de bramen omtoveren tot heerlijke jam. Deze kunnen jullie morgenochtend tijdens het ontbijt heerlijk proeven. TIP: Trek kleding aan die vies mag worden en vergeet je handschoenen niet.

Goochelaar
Vanmiddag komt er een echte goochelaar, die je welkom heet in een wereld waar alles kan, een wereld zonder grenzen. De magie komt deze middag tot leven en het publiek doet mee. Dat wordt spannend! Geschikt voor 4+ jaar.

Familie volleybaltoernooi
Papa, mama, de buurman, de oppas of je oma. Met wie ga jij volleyballen? Stel je eigen team samen en speel tegen de andere teams om de beker. De winnaars worden gehuldigd tijdens Zuidplas Got Talent. TIP: Stevig schoeisel. Max. 8 teams van 8 personen.

Hondenparcours
Heb je een hond en hou je van een uitdaging? Kom dan gezellig langs om te kijken wie er het snelste is. Op het speciale honderparcours in het recreatieschap naast het Timmerdorp kunnen jullie samen met jullie trouwe viervoeter de hindernissen doorstaan. Altijd een beloning voor de hond. Aanmelden bij de informatiebalie in het Timmerdorp.

Kinderdisco met brandweer
Dansen en droog blijven dat lukt je niet deze avond. Onder begeleiding van de jeugdbrandweer zullen we een waterfeest houden. Dans mee onder de waterstralen van de brandweer. TIP: kleren aan die nat mogen worden + neem een handdoek mee.

Levend Stratego
Jagen, verdedigen en samenwerken met Levend Stratego. Onder begeleiding van de vrijwilligers van Welzijn Zuidplas gaan jullie in teams de strijd met elkaar aan. Welke team verovert de vlag en wordt de winnaar
van dit spel? Leeftijd: 12+ (uitzondering kan worden aangevraagd

 

Derde dag Timmerdorp

Waar: Hitlandselaan, Park Hitland
Hoe laat: Start 09.00 – 21.30 uur
Voor wie: Kinderen vanaf 6 jaar
Toegang: Inschrijven en kosten, zie pag. 13
Begeleiding: Vrijwilligers Welzijn Zuidplas

09.00 uur: Openingsdans
09.15 uur: Ontbijten in je eigen hut
10.00 uur: Ochtend bootcamp
11.15 uur: Mad sciences
12.30 uur: Frikandellen roosteren
14.00 uur: 5-kampen spellen
15.00 uur: Footgolf
17.30 uur: Zelf pizzas maken in steenoven
18.30 uur: Zuidplas Got Talent (generale repetitie 16.30 uur)

Openingsdans
De laatste openingsdans van het Timmerdorp. Kennen jullie hem al uit je hoofd? Dans mee met de vrijwilligers van Welzijn Zuidplas. Hoe meer hoe leuker!

Ontbijten in je eigen hut
Van al dat dansen krijg je honger, dus sluit je aan bij het ontbijt in de hutten van het Timmerdorp. Naast lekker vers brood en beleg kunnen jullie ook genieten van jullie eigen geplukte bramen jam. TIP: Aangepast dieet graag zelf meenemen

Ochtend bootcamp
Deze ochtend staat er een echte bootcamp op het programma. Dat wordt zweten! Een ervaren sportinstructrice begeleidt de training. Wie verbeterd zijn kracht en uithoudingsvermogen het best? Aangepast
voor jong en oud en klein en groot.


Mad sciences
Welkom in de wereld van polymeren! Lange kettingen van moleculen zorgen voor het ultieme speelplezier, want hier maak je je eigen kneedgum en jij mag ook een kleur uitkiezen. Dit moet je gewoon meemaken.

Frikandellen roosteren
Er is niets leukers dan zelf je frikandel te roosteren. Verhagen levert weer genoeg frikandellen voor elke deelnemer om lekker te lunchen. Jonge kinderen onder begeleiding, 1 frikandel per kind.

5-kampen spellen

Touwtrektouw, kruiptunnels of op de wereldbal. Tijdens de 5 kamp spelen strijdt je in teams tegen elkaar. Wie is het beste? En wie wordt er gehuldigd bij Zuidplas Got Talent?

Footgolf
Wie heeft het minst aantal voetbalpogingen nodig om de bal in de hole te krijgen? Een leuke sportieve activiteit waarbij je al voetballend 9 holes op de par 3 baan loopt. Op het terrein van golfbaan Hitland wordt deze footgolf aangeboden door Park Hitland. 50 personen Vol=Vol

Zelf pizza’s maken in steenoven
Deze avond gaan we smullen van pizza’s. Stel je eigen pizza samen en laat deze bakken in een echte steenoven door een professionele kok! Let op: Extra kosten 2 euro per halve pizza.

Zuidplas Got Talent
Ben jij de beste uit Zuidplas, doe mee en WIN! Het spetterend einde van het Timmerdorp. Tijdens deze avond kan jong en oud zijn kunsten laten zien of horen op het podium. Of je nu kan zingen, dansen het
maakt niet uit. Show your skills. Geef je op via: debbie@welzijnzuidplas.nl.

1ste plaats waardebon van € 75,-
2de plaatst waardebon van € 50,-
3de plaats waardebon van € 25,-

Eerder in het nieuws

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.