Binnenkort openbare boekenkasten in Nieuwerkerks straatbeeld?

Iedereen heeft ze wel in huis, boeken die je nooit meer zult lezen. De Nieuwerkerkse Gerda van der Poel is van plan om zulke boeken een nieuwe kans te geven en wil gaan starten met een buurt bibliotheek.Een plek waar ieder boeken kan ruilen.

In meerdere gemeenten in Nederland kom je ze al tegen, openbare boekenkasten aan gevels van gebouwen, portieken van flatgebouwen of op straat. Het idee is eigenlijk kindereenvoudig: iedereen kan boeken lenen en terugzetten in de kast.

Foto: archief media JBN

Gerda van der Poel is eigenaresse van kinderopvang DaDoDa en bemerkt dat veel al jonge kinderen interesse hebben in het kijken en lezen van boeken. “lezen is heel belangrijk voor kindjes en boeken kunnen best duur zijn. Dus ruilen is dan een mooie optie”.
“Je pakt er 1 of 2 uit en dan zet je er ook 1 of 2 terug”.

Gerda wil dan ook graag een oproep doen of er mensen zijn die een kastje over hebben die kan dienen als openbaren boekenkast.
Naast het plan voor kinderboeken wil Gerda ook graag kijken of er interesse bestaat voor  boeken voor volwassenen  in de openbare boekenkast.

Kunt u Gerda helpen aan een geschikte kast, of heeft u wellicht na het lezen van dit artikel zelf inspiratie opgedaan om ook te starten met een openbare boekenkast? Laat het de redactie van de JeBentNieuwerkerker weten door een mailtje te sturen naar : info@jebentnieuwerkerker.nl

Eerder in het nieuws

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.