Nu veilig oversteken bij Meander

Voor de ingang van de Meander aan de J.A. Beyerinckstraat is door de gemeente Zuidplas een voetgangeroversteekplaats aangelegd. Hierdoor kunnen bewoners van de Meander nu veilig oversteken naar de overkant en moet al het verkeer de vaak bejaarde mensen voorrang verlenen. Een eerder verzoek werd afgewezen omdat het een 30 kilometer zone is maar nu is er toch een VOP geplaatst.

In het verleden stond men achter de rollator vaak te wachten totdat er een heer of dame in het verkeer aankwam en voorrang verleend. Omdat het een uitzonderlijke situatie is, een VOP in een 30 kilometer zone, heeft het college van B&W hierover een besluit genomen. Buiten de oversteekplaats is er ook eerder gepleit voor meer aandacht voor de fietsers die van rechts komen en het parkeren bij de kramen. Ondanks lege parkeervakken werd vaak geparkeerd langs de straat waardoor verkeer hinder had.

Eerder in het nieuws

One Thought to “Nu veilig oversteken bij Meander”

  1. Bogaard

    Eindelijk wordt een begin gemaakt met de invulling van het gebied zoals het oorspronkelijk was bedoeld en door de gemeenteraad was vastgesteld.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.