Verdubbeling Hoofdweg definitief van de baan

De eerder voorgenomen verdubbeling van de hoofdweg tussen Capelle en Nieuwerkerk is definitief van de baan. De gemeenteraad heeft de laatste hobbel afgelopen dinsdag genomen en stemde unaniem voor het bestemmingsplan.

Al heel lang wordt er over de hoofdweg gesproken en eerder was er in een convenant afgesproken door burgemeester Bonthuis en oud wethouder Nebelesntein dat de toenmalige gemeente Nieuwerkerk aan den IJssel de hoofdweg moest verdubbelen in ruil voor de betaling voor de weg.

In februari 2014 werd met de minst mogelijke meerderheid van CDA, CU-SGP en PvdA ineens de verdubbeling door de raad gebracht tot groot verdriet van omwonenden. Het nieuwe college heeft een onderzoek laten houden en met juiste maatregelen kon er een goede doorstroming worden gehaald. Rotterdam stemde met dit 2×1 rijbaan in. Alle plannen werden wederom aan de inwoners voorgelegd en nog steeds is niet iedereen blij met de middenberm die dicht wordt gemaakt en de keerlus maar velen vinden dit beter dan een wegprofiel met 2×2 rijbanen. De rotonde bij de laan van avant garde wordt een turbo rotonde en de fietsoversteek wordt verplaatst naar de Britse Zoom. De bus krijg nu een halte langs de weg waardoor deze niet meer op de rijbaan stil staat en opstoppingen veroorzaakt.

Eerder in het nieuws

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.