De soap rondom omroep Zuidplas duurt voort

Een oplossing voor de conflicten binnen de lokale omroep Zuidplas lijkt mijlen ver weg.

Nadat enkele medewerkers van de lokale omroep afgelopen weekend het station hadden verlaten na hoogoplopende conflicten dreigde de zender zowel in geluid als beeld op zwart te gaan. Op social media volgde flinke discussies tussen beide partijen. Zo gaf voorzitter Herman Niedek van omroepzuidplas aan niet te beschikken over digitale sleutels en inlogcodes om het station draaiende te houden. Deze zouden nog in het bezit zijn bij de ex medewerkers. Maar deze ex medewerkers reageerden op hun beurt dat deze wel bij de omroep bekend zijn. Achter de schermen word of werd er volop bemiddeld om de gemoederen weer tot bedaren te brengen, dit echter zonder resultaat. De verdeeldheid binnen en buiten  deze vrijwilligersorganisatie blijft bestaan.

Ondertussen zijn de vertrokken medewerkers gestart met een eigen nieuwspagina om zo de lokale berichtgeving te kunnen blijven verslaan. Aan de inschrijving van de domeinnaam eind april 2017 lijkt het erop dat dit plan niet over 1 nacht ijs is gegaan. Omroep Zuidplas geeft aan nog niet met nieuwsberichten te kunnen starten ivm ontbreken van codes en sleutels.
Eind van de ochtend verscheen er op de facebookpagina van omroep Zuidplas een bericht van de oud medewerkers waarin werd opgeroepen de nieuwe pagina te liken.

” Een ruime meerderheid van de medewerkers die deze pagina de afgelopen jaren hebben gevuld zijn vertrokken bij OZ. Triest maar het is niet anders. Geef een like op onderstaande nieuwe pagina als alternatief.”
Het bericht eindigt met : “gegroet vanaf deze plaats, de wereld is klein, het lokale het leukst, lang leve facebook! “.

De situatie lijkt erop  dat omroep Zuidplas op dit moment geen toegang zou hebben tot hun eigen facebook account.

A.s. zaterdag 1 juli zal Herman van Niedek, voorzitter van de Omroep Zuidplas, tekst en uitleg geven over de ontstane situatie binnen de omroep in het ochtendprogramma Zuidplas in het Weekend.

Op de internetpagina van de omroep is te lezen :

“Afgelopen weken verkeerde de omroep in zwaar weer na het opstappen van een deel van het bestuur en bijna alle nieuwsmakers. Ook in de pers en op social media moest de omroep en met name de voorzitter het ontgelden.”

In het nieuws programma zal Van Niedek ingaan op de ontwikkelingen binnen de organisatie en een toelichting geven.

Zuidplas in het Weekend kunt elke zaterdag beluisteren tussen 09:00 uur en 11:00 uur.

Het vermoeden is dat dit verhaal nog niet ten einde is, wordt vervolgd!

Eerder in het nieuws

2 Thoughts to “De soap rondom omroep Zuidplas duurt voort”

  1. Ria Simonis

    Mens kinder. Volwassen mensen die zo handelen. Sorry over ieder probleem kan gesproken worden en als je er niet uitkomt de meerderheid van stemmen. Is toch niet zo moeilijk. Denk om het maatschappelijk belang en niet aan eigen EGO.

    1. Arie de Zwart

      Het enige goede antwoord. De echte leider ontbreekt!

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.