6500 leden! Nieuwerkerkse Facebookpagina viert Feest!!

6500 leden tikte de Facebookteller van de populaire Facebookpagina  Je Bent Nieuwerkerker als pagina 1e Pinksterdag aan. Al ruim 3 jaar wordt de Facebookpagina dagelijks bezocht door vele inwoners en sympathisanten en bewijst keer op keer dat de sociaal voeligheid onder de Nieuwerkerkers volop leeft.

Maar niet alleen inwoners, ook steeds meer verenigingen en organisaties weten de internetpagina te vinden en brengen hun activiteit onder de aandacht, met als resultaat een grote bekendheid onder de inwoners.  Een verloren betaalpas, knuffel of sleutelbos, een ergenis over het onkruid in de straten, van een auto inbraak tot een aanrijding. Menig Nieuwerkerker gebruikt de Facebookpagina als informatiebron. De kracht van dit succes is waarschijnlijk omdat ieder lid berichten kan plaatsen en  betrekking moeten hebben tot het laagst gelegen dorp van Nederland. Naast de Facebookpagina is er vorig jaar ook een voorzichtige start gemaakt met de internetpagina ; www.jebentnieuwerkerker.nl , een site met nieuws en actualiteiten gericht op specifiek Nieuwerkerk aan den IJssel en worden de pagina’s ondersteunt via twitter. Ook worden steeds meer lokale evenementen live gestreamt zoals  de intocht van Sinterklaas,de Vierdaagse en Vlootschouw. Op de langere termijn ligt nog de start van de Nieuwerkerkse radiozender JebentNieuwerkerker.nl RADIO in de planning. Een lokale audio ondersteuning via de Facebook pagina en digitale radio. Maar dat is toekomstmuziek.

Om de mijlpaal van 6500 leden niet ongemerkt voorbij te laten gaan  komt er binnenkort een leuke actie. Nieuwerkerker Andre Muller is een tijdje geleden gestart met “De Nieuwerkerkse Parel”. De Parel is een  Nieuwerkerkse plek, een dienst of gebied die positief beloond wordt. Zo werden eerder al de vrijwilligers van het Hospice, Het sociaal Team Zuidplas, de plantsoenendienst en de bloementuin van Dhr. Mast aan de Boslaan benoemd. Uiteindelijk komt er een verkiezing van de Nieuwerkerkse Parel 2017!

Houdt u dus komende tijd de social media in de gaten want: Je bent Pas Nieuwerkerker als je actief meedoet met onze Facebookpagina !!

 

 

 

Eerder in het nieuws

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.