Hennepkwekerij Eendendaal Nieuwerkerk aan den IJssel

De politie heeft maandagmiddag 8 mei een 50-jarige bewoner van een woning aan de Eendendaal in Nieuwerkerk aan den IJssel aangehouden nadat er in zijn woning een hennepkwekerij was aangetroffen.

De politie had informatie over een vermoedelijk kwekerij in het pand en heeft maandag de woning doorzocht. De bewoner was aanwezig en werd direct aangehouden na de vondst. Een 51-jarige vrouw die ook in de woning was werd eveneens meegenomen naar het bureau. In kamers op de eerste verdieping en op de zolder werd hennep aangetroffen. Naast de kwekerij met stekken in growtenten was er ook een droognet. De hennepplanten werden ook in de ruimtes geknipt. Er werd ongeveer een kilo hennep gevonden. In de kwekerij stonden 314 hennepplanten

Hennepkwekers veroorzaken schade en overlast door lekkage en stank. Omdat hennepkwekerijen vaak provisorisch zijn ingericht is de kans op brand door kortsluiting of oververhitting groot. Dit levert dus risico’s op voor de veiligheid in de buurt. Door de overlast ontstaan spanningen of angstgevoelens bij buurtbewoners en wordt het leefklimaat in een woonwijk aangetast.

Waar kun je een hennepkwekerij aan herkennen naast de geur?
Beslagen ramen, gordijnen bijna altijd dicht, onbewoonde aanblik (dwz spullen blijven tijden op hun plaats staan.)

Vermoedt u dat er bij u in de buurt een hennepkwekerij is? Bel de politie, 0900 – 8844 of Meld Misdaad Anoniem, 0800 – 7000. Hennep telen is een misdrijf, dus strafbaar. Politie, gemeente, Openbaar Ministerie, woningcorporaties en energiebedrijven treden samen op tegen hennepkwekerijen. Zij verzamelen aanwijzingen en tips, ontmantelen de kwekerij en pakken de kweker stevig aan.

( bron:politie.nl).

Eerder in het nieuws

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.