Start petitie terugkeer politiebureau Nieuwerkerk aan den IJssel

Vrijwilligers van de Buurtapp Nieuwerkerk aan den IJssel zijn een petitie gestart om het politiebureau in Nieuwerkerk aan den IJssel terug te laten keren. In het dorp is er nogal wat onvrede over de late aankomst door de lange aanrijtijden van de politie. De burgemeester van Zuidplas Gert Jan Kats heeft al een paar keer om de terugkeer van het bureau verzocht. Met de petitie ondersteunt de buurtapp groep de wens van de burgervader.

“Sinds het bureau gesloten is in Nieuwerkerk aan den IJssel hebben we moeten constateren dat de aanrijtijden veel te lang zijn. Nieuwerkerk ligt tegen Rotterdam en Capelle aan, maar toen er vorige week een man werd mishandeld door een groep duurde het 13 minuten alvorens er politie vanaf bureau Waddinxveen aanwezig was. Dit had veel slechter voor de man kunnen uitpakken” legt Nynke Bosselaar uit.

 

Bij de oprichting van de Nationale Politie werd besloten dat de politie in Zuidplas en de politie in Waddinxveen in 2015 zouden worden samengevoegd. Het bureau in Nieuwerkerk verdween.

Met massale steun voor de actie hoopt de buurtapp snel het bureau terug te krijgen. En deze steun blijkt groot zo blijkt op de sociale media. Op de facebookgroep “Je bent Nieuwerkerker als” werd erg enthousiast gereageerd: “Meerdere discussies zijn er al op de groep geweest waarbij er geklaagd werd dat het zo lang duurt alvorens politie aanwezig is. De gemeente heeft er veel aan gedaan, zoals een loket voor aangiften in het gemeentehuis, maar daar hebben inwoners in de avonduren niets aan als de nood hoog is” vertelt beheerder Eelko Doornhein.De petitie is te vinden op:

petitie.zuidplasveilig.nl

 

 

 

Eerder in het nieuws

4 Thoughts to “Start petitie terugkeer politiebureau Nieuwerkerk aan den IJssel”

 1. jantien heijkoop-stek

  zou wel handig zijn maar dan ook bemand en niet om 6 uur alles weer dicht!!

 2. Ineke Gouw

  Voor onze veiligheid

 3. Ellie Ham-Onderwarer

  Fijn in de buurt

 4. Nico Goor

  Voor onze veiligheid!

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.