Inbrekersgilde flink actief: weer inbraak, ditmaal woning Singel Nieuwerkerk aan den IJssel

Het inbrekersgilde is deze weken flink actief in Nieuwerkerk aan den IJssel. Afgelopen nacht is er ingebroken in een woning aan de Singel in Nieuwerkerk aan den IJssel. De politie doet momenteel onderzoek naar sporen van deze inbraak.Via de buurtapp is er een app bericht uitgegaan in de directe omgeving van de Singel met de vraag of eventuele getuigen zich willen melden bij de politie.

De laatste weken is het betreft inbraken en diefstallen goed raak in ons dorp. Naast een inbraak in een woning aan de Parallelweg op zondag 30 oktober 2016 (http://jebentnieuwerkerker.nl/2016/11/01/getuigen-gezocht-woninginbraak/) en het stelen van een auto aan het Vijverzicht werd er afgelopen donderdagnacht een deel van de opbrengst van de bazaar gestolen (http://jebentnieuwerkerker.nl/2016/11/04/dagopbrengst-nieuwerkerkse-bazaar-gestolen-na-laffe-inbraak/). Daarnaast is er die zelfde nacht gepoogd in te breken in de Lego winkel aan de Kerklaan in het oude dorp. Ook fietsen zijn een gewild object deze weken, er zijn al verschillende meldingen van gestolen fietsen bekend.

De politie Waddinxveen/Zuidplas en de Buurtapp Nieuwerkerk zijn actief bezig met het voorlichten van inwoners om de kans op inbraak zo klein mogelijk te houden. Zo houdt de buurtapp verschillende buurtpreventierondes. Meer informatie hierover kunt u vinden op www.zuidplasveilig.nl. Daar kunt u zich ook  aanmelden voor de buurtappgroep.

 

Heeft u tips of informatie die belangrijk zou kunnen zijn, neemt u dan contakt op met de politie : 0900-8844

 

Inbrekers zijn in de herfst- en wintermaanden het meest actief in de vooravond. Want als het ’s avonds donker is en er brandt op dat moment geen licht in een woning, weet een inbreker dat er niemand thuis is. Met een eenvoudige tijdschakelaar op je binnen- en buitenverlichting lijkt het of je thuis bent. Maar alleen verlichting is niet genoeg. Inbrekers slaan graag toe zonder dat toevallige voorbijgangers hen kunnen zien. Kijk daarom eens kritisch naar je eigen huis. Zijn er plekken waar het zicht slecht is, zoals een raam met een grote struik ervoor of een niet verlicht portiek of voorportaal?

Bel bij twijfel direct 112

Jij kent je wijk het beste. Als je denkt dat er iets niet in orde is, dan is dat meestal ook zo. Zie je verdachte personen in je buurt, mensen die niet in jouw buurt thuishoren en veel aandacht hebben voor woningen, bel dan direct de politie via 112. Let erop hoe ze eruit zien en in welke richting ze vertrekken zodat je dit aan de politie kunt doorgeven. Noteer ook het merk en kenteken van het eventuele vervoermiddel. Het is van belang om zo snel mogelijk te bellen, immers een inbreker heeft slechts enkele minuten nodig om zijn slag te slaan en er vandoor te gaan. Door jouw melding kan de politie snel ter plaatse zijn en de inbrekers oppakken. De politie benadrukt: liever tien keer voor niets gebeld, dan één keer te weinig!
fb_img_1478464193300

 

Eerder in het nieuws

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.