Werkzaamheden Kruidenbuurt

Begin 2016 is de gemeente Zuidplas begonnen met de herinrichting van “de Kruiden”. Inmiddels zijn de “zijstraten” bijna allemaal gereed en is er begonnen met de planning voor de aanpak van het Kroonkruid.
Een echte uitdaging omdat dit de hoofdweg van de wijk is en deze tijdens de werkzaamheden geen doorgaande route meer kan zijn.

Om de overlast voor de inwoners te beperken heeft de gemeente gekeken wat er gedaan kan worden om de duur van het werk te verkorten.
Er is een tijdwinst van enkele weken te halen wanneer er vooruitlopend op het vervangen van het straatwerk, eerst de pvc-leidingen voor de kolken (afvoer hemelwater) worden aangebracht.

Met de aannemer is afgesproken dat hij op twee locaties een nieuwe pvc-leiding aanbrengt. Deze werkzaamheden starten vanaf half week 39 (week van 26 tot en met 30 september).
Om deze leiding zo snel mogelijk aan te kunnen brengen zijn er al een aantal bomen gerooid. Op termijn worden deze, in overleg met de omwonenden, vervangen.

De herinrichten van het Kroonkruid start eind november en de planning is om vanaf het Slangekruid richting Dalkruid te werken.

Als u vragen hierover heeft kunt contact via kruiden@zuidplas.nl

Eerder in het nieuws

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.