Buurtapp sticker massaal geplakt, ook bij burgemeester Kats

De week van de  veiligheid is in volle gang. Wat ooit begon als een week van de veiligheid voor ondernemers groeit steeds meer uit tot een nationale week van de veiligheid waarin allerlei veiligheidsonderwerpen aan bod komen zoals buurtveiligheid.

Ook in onze gemeente wordt er deze week volop aandacht besteed aan deze week met als doel het thema veiligheid extra onder de aandacht te brengen. Dit jaar staat deze week in het teken van drie thema’s, het voorkomen van woninginbraken, brandpreventie en buurtpreventie.

De aanpak ter voorkoming woninginbraken is het ‘donkere dagen offensief’ . Zowel politie als boa bikers zijn in de avond en nachtelijke uren extra alert op situaties waarbij het de inbrekers makkelijk wordt gemaakt.

De brandweer geeft tijdens deze week tips en adviezen om brand te voorkomen door folders uit te delen.

En voor het thema buurtpreventie zijn de Whatsapp groepen in de Zuidplas/ Nieuwerkerk aan den IJssel actief door onder andere extra toezicht te houden. Om deze buurtapp meer onder de aandacht te brengen zijn de medewerkers gestart met een winactie. Deelnemers worden uitgedaagd een foto van de buurtappsticker te posten op social media. Door deze sticker bij de deur op te plakken worden mogelijke inbrekers erop geattendeerd dat de buurt oplettend is. Tientallen Nieuwerkerkers hebben al een foto geplaatst. Daarnaast werd er maandagavond 10 oktober een buurtpreventieronde gefietst door de wijk waar deelnemers praktijk preventietips kregen om inbraak te voorkomen. Inmiddels zijn er meer dan 3500 deelnemers uit Nieuwerkerk aan den IJssel aan de buurtapp.

Ook op de voordeur van burgemeester Kats zit vanaf heden een buurtappsticker. Medewerkers van de buurtapp brachten in het kader van de week van de veiligheid als ludiek gebaar de inmiddels felbegeerde sticker.

2016-10-11-00-19-32

 

Aanstaande vrijdag 14 oktober zal er weer een buurtpreventieronde worden gefietst. Deelnemen? 19:30 uur is bet verzamelen bij Verhage, winkelcentrum Dorrestein.

foto,s bekijken van de inzenders wedstrijd : buurtapptaart.zuidplasveilig.nl
buurtapptaart.zuidplasveilig.nl

 

 

Eerder in het nieuws

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.