weggevlogen ara Avifauna gevangen in Nieuwerkerk aan den IJssel

 

Medewerkers van Avifauna hebben de ara in Nieuwerkerk aan den IJssel kunnen vangen. Na een bezoek aan de Kruidenbuurt vloog de geelvleugelara richting de Oranjebuurt waar hij vervolgens in de omgeving van het treinstation is gevangen. eerder werd al de andere vogel gevonden, de soldatenara. Hij werd maandagmorgen gevangen in Alphen aan den Rijn.

Ee n van de 2 vogels die gisteren ontsnapt zijn uit Avifauna werd  gesignaleerd in Nieuwerkerk aan den IJssel.

Medewerkers van basisschool de Wingerd op het Kroonkruid zagen rond het middaguur een gekleurde grote papagaai achtige vogel hoog in een boom naast het schoolplein. Na een facebookbericht hierover op onze jebentnieuwerkerkerals facebookpagina pagina stroomden er vele reacties binnen en werd al snel de link gelegd naar de verdwenen vogels in Avifauna gistermiddag.  Daar zijn tijdens een vogeldemonstratie een geelvleugelara en een soldatenara weggevlogen.

geel

‘De vogels doen iedere dag mee aan de vogeldemonstratie, en soms vliegen ze wel een extra rondje. Maar gisteren zijn ze gewoon niet teruggekomen’, aldus een woordvoerder van Avifauna.

Kinderen en leerkrachten van basisschool de Wingerd keken wel vreemd,,een ara gewoon op het schoolplein in de boom!
Kinderen en leerkrachten van basisschool de Wingerd keken wel vreemd,,een ara gewoon op het schoolplein in de boom!

Het zijn opvallende vogels die veel krijsen, we hopen dat de mensen omhoog kijken en laten weten als ze de ara’s in de boom zien zitten.’ Je kan Avifauna waarschuwen via Twitter of Facebook.  Verzorgers zullen proberen de diertjes met eten te lokken.

 De naam avifauna refereert aan het deel van het dierenrijk (fauna) dat bestaat uit vogels (Aves in het Latijn). Vogelpark Avifauna is het eerste en tevens een van de bekendste vogelparken ter wereld en  is vanuit Nieuwerkerk aan den IJssel ongeveer 39 kilometer ver dus de vogel(s) heeft best een stukje gevlogen.
Avifauna plaatste een bericht over de vermissing.
Avifauna plaatste een bericht over de vermissing.

Op de Facebookpagina van Avifauna bedankte het park ieder die heeft bijgedragen tot de gelukkige terugkeer van de vogels:

“De geelvleugel- en soldatenara’s die gisteren na de vogeldemonstratie waren weggevlogen zijn inmiddels weer terug in Avifauna. Allen heel hartelijk dank voor het delen, meezoeken en de updates!! Echt top!!”

Veilig weer thuis in Avifauna.
Veilig weer thuis in Avifauna.

 

Eerder in het nieuws

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.