Politie pakt nep collectanten op en zoekt gedupeerden.

 

De politie onderzoekt illegaal collecteren in Nieuwerkerk aan den IJssel. Misschien heeft u iets gezien of gehoord en draagt uw informatie bij aan de oplossing van het illegaal collecteren.

Het illegaal collecteren is gepleegd op dinsdag 23 augustus 2016 en vrijdag 26 augustus 2016 te Nieuwerkerk aan den IJssel.

Signalement: 4 personen, zowel mannelijk als vrouwelijk. Droegen kleding voorzien van het logo van het Leger den Heils. Droegen een groene collectebus voorzien van het logo van het Leger des Heils een een valse id kaart bij zich.

De poltie heeft afgelopen vrijdag 26 augustus 3 verdachten hiervoor voor aangehouden en is op zoek naar mensen waarbij deze personen aan de deur zijn geweest en eventueel geld gedoneerd hebben.

Als u iets is opgevallen waarvan u vermoedt dat dit te maken heeft met dit delict, neemt u dan direct contact op met de politie via 0900-8844. Alle informatie is welkom, ook details waarvan u misschien denkt dat ze niet belangrijk zijn! Als u de informatie anoniem wilt doorgeven kunt u bellen met Meld Misdaad Anoniem, 0800-7000 (gratis nummer).

Naar aanleiding van de melding via de facebookpagina van de buurtapp plaatste een inwoonster uit Nieuwerkerk aan den IJssel de volgende handige tip:

“Een tip voor iedereen is onderstaande lijst uit te printen en bij je voordeur in de buurt hangen.
Ik heb m binnenkant meterkast. Als de collecte die aan de deur komt daar niet op staat, geen geld geven en bellen naar de politie voor informatie.
Zelf hebben wij n bakje met kleingeld bij de voordeur staan zodat je ook niet meer weg hoeft van de deur. Het voorkomt het illegaal collecteren niet maar helpt misschien iets”

 

http://www.cbf.nl/collecterooster/gemeente-roosters/Zuidplas/#starttab

 

Eerder in het nieuws

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.