Het succes van de Nieuwerkerkse buurtapp

 

 

De buurtapp in onze gemeente Zuidplas gemeente is niet meer weg te denken.
In 2015 is via de lokale facebookpagina het idee ontstaan om een lokale buurtapp op te zetten in Nieuwerkerk aan den IJssel.

Initiatief
Nynke Bosselaar, initiatiefneemster van de buurtapp deed hiervoor onder de titel: Een veilig Nieuwerkerk doen wij samen, een oproep en binnen no time kwamen de eerste aanmeldingen.
Nu een jaar later zijn er in Nieuwerkerk aan den IJssel ruim 3500 deelnemers en zijn er in onze andere Zuidplas-dorpen ook buurtapps opgezet. Zodoende dragen de inwoners te samen aan een veiligere buurt en kunt u op een snelle en eenvoudige manier op de hoogte blijven van een diefstal, vermissing of inbraak in uw buurt.

 

nadat er een autosleutel van een bezoeker van het Polderbad werd gestolen, werd vervolgens zijn auto ontvreemd. Door een oplettende buurtapper werd deze teruggevonden.
nadat er een autosleutel van een bezoeker van het Polderbad werd gestolen, werd vervolgens zijn auto ontvreemd. Door een oplettende buurtapper werd deze teruggevonden in Nieuwerkerk aan den IJssel.

“Diefstallen en inbraken blijven landelijk aandacht vragen.
Een goede manier om dit te bestrijden is het vergroten van de sociale controle in de buurt, hiermee kan het aantal inbraken tot 70% verminderd worden

Al meermalen succes!
De lokale buurtapp heeft zijn nut al bij tal van incidenten/gebeurtenissen bewezen. Zoals tijdens de afgelopen avond vierdaags. Een jongetje werd toen vermist. Vervolgens is er een alert verstuurd waar meerdere deelnemers van deze looptocht melding van kregen. En het jongetje werd hierdoor opgemerkt en veilig terug gebracht.
Zo is er ook een gestolen auto opgemerkt door een oplettende buurt-apper, en dus teruggevonden, en vallen malafide collectanten door de mand.

Melding viia de buurtapp resulteerde een op heterdaadje door de politie
Melding via de buurtapp resulteerde in een arrestatie
een nachtelijke autoinbraak werd opgemerkt door een buurt apper. Een heterdaadje door de politie volgde.
een nachtelijke auto inbraak werd opgemerkt door een buurt apper. Een “heterdaadje” door de politie volgde.

.
Maar hoe werkt het?
Als u iets verdachts ziet, dan schakelt u EERST de politie in via 112 en daarna stuurt u een berichtje naar de beheerders van de buurtapp. Zij verspreidden dit bericht met eventueel signalement en looprichting onder iedereen in de verzendlijst, de juiste wijk.

Bezoek daarom de volgende site:

www.zuidplasveilig.nl

 

image
meldt u aan want…..
Een veilig Nieuwerkerk doen wij samen .

Eerder in het nieuws

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.