Uit ons je bent Nieuwerkerk archief: DKV in oude tijden

Zoals je van ons gewend bent iedere duiken wij iedere zaterdag in ons rijkelijk gevulde foto archief vol met mooie platen uit Nieuwerkerk aan den IJssel.

Deze week vonden wij onder een dun laagje stof oude foto’s van drumfanfare DKV uit ons eigen Nieuwerkerk.

Door Kunst Verkregen is op 5 oktober 1927 als harmonie opgericht. Later zijn daar een drumband en een majorettengroep aan toegevoegd. In 1983 werden harmonie en drumband samengevoegd tot een drumfanfare. De majorettengroep werd in 1989 opgeheven, zodat de vereniging sinds die tijd uitsluitend uit een drumfanfare bestaat. DKV telt op dit moment ca. 40 leden.

Drumfanfare DKV is een volwaardige band die voornamelijk marsoptredens en serenades uitvoert. DKV kenmerkt zich door een aantrekkelijk muziekrepertoire, een stijlvol uniform en een gedisciplineerd optreden. De doelstelling van DKV is om zich muzikaal te onderscheiden van de doorsnee drumfanfare. Het repertoire wordt daarom zo breed mogelijk gehouden. Een klassieke wals, statige mars, rustige ballad of een ruige rocksong is voor DKV geen probleem

De leden waarderen met name de mix tussen musiceren en gezelligheid. Wanneer het moet wordt er gedisciplineerd en geconcentreerd gewerkt, maar een geintje op z’n tijd is ook mogelijk. Dirigent René de Roo en slagwerkinstructeur Jeffrey Bouwhuis hebben daar een groot aandeel in. Zij zijn in staat om de juiste mix te vinden en te handhaven.

(bron: DKV, Floris Dul, facebook: jebentnieuwerkerkerals…)

muziektent op de hoek van de schoolstraat/ joh. Tomstraat.
muziektent op de hoek van de schoolstraat/ joh. Tomstraat.
Te gast in Bückeburg
Te gast in Bückeburg

d9

Concours in Den Haag
Concours in Den Haag
Kerklaan
Kerklaan

d6

d5

Aubade bij het oude raadhuis
Aubade bij het oude raadhuis

d3

d2

Net na de oprichting in 1927
Net na de oprichting in 1927

Eerder in het nieuws

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.