Wat vind U van de plannen met het raadhuis?

De gemeente Zuidplas heeft zoals bekent grootse plannen met het raadhuis in Nieuwerkerk aan den IJssel. De opties varieren  van de grote sloophamer tot een grondige renovatie.

Op 22 september 2015 heeft de raad ingestemd met het scenario centrale huisvesting van de gemeentelijke organisatie op locatie Raadhuisplein 1 te Nieuwerkerk aan den IJssel. Vervolgens zijn voor een viertal scenario’s een Programma van Eisen, een voorontwerp en een kostenraming uitgewerkt. Het voorstel stond eerst op de agenda van de raad op 19 april 2016. Toen is besloten eerst een informatiebijeenkomst te beleggen, waarop raad en college met elkaar in gesprek zijn gegaan over het onderwerp. Woensdag 29 juni zal er op het raadhuis door de partijen verder worden gepraat over de plannen en wellicht kijkt men ook wel naar deze poule om te zien hoe de burger hierover denkt.

Om maximale ruimte te laten voor het debat, heeft het college ertoe besloten zijn voorkeur uit het voorstel weg te laten en de raad te vragen een voorkeur uit te spreken voor scenario 1, 2, 3 of 4 voor de huisvesting van de gemeentelijke organisatie. Deze voorkeur zal vervolgens worden uitgewerkt en na de zomer zal dit voorstel ter besluitvorming aan de raad worden aangeboden.

 

Maar welke optie ziet u als inwoner het liefst ten uitvoer komen?

Op onze facebookpagina is daarom dan ook een poule geopend waar u uw voorkeur kunt uiten.

de kosten per scenario:

  • optie 1 : 5,7 miljoen euro
  • optie 2 : 7,1 miljoen euro.
  • optie 3 : 10,9 miljoen euro.
  • optie 4: 11,3 miljoen euro.

op onderstaande afbeeldingen kunt u de inhoudelijkheid van de opties zien, daarbij ook een 5e optie: 3,2 miljoen, een optie vanuit de PVDA/Groenlinks.

 

IMG_20160626_193957

IMG_20160626_195236

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.