Vragen SP Zuidplas over topinkomens

De SP in Zuidplas heeft vragen gesteld over de topinkomens van zorgbestuurders in partijen waar de gemeente en/of regio een contract heeft op gebied van hulp bij de huishouding, thuiszorg, hulpmiddelen en alle jeugdzorgaanbieders. De partij wil dan ook dat alle namen van organisatie en bestuurders openbaar worden zodat men kan zien aan wie zorg voor kinderen en ouderen moet worden verminderd ter beloning van de top.

Logo

Kortgeleden kwam de Actiz50 uit door het FNV waaruit bleek dat er nog steeds zorgbestuurders in de ouderenzorg meer verdienen dan een minister terwijl zorg een publieke taak is. Ook al proberen zorgbestuurders steeds de wet Normering Topinkomens uit te stellen. “Dat gegraai van openbaar geld dat hoort bij de zorg is mij een enorme irritatie. Geld naar zorg en niet naar een nieuwe dure auto of huis van een bestuurder” roept Adri Woudstra, raadslid SP dapper.

Adri Woudstra SP Zuidplas
Adri Woudstra
SP Zuidplas

De partij wil alle gegevens nu openbaar. “Wie zich inzet voor de publieke zaak maar probeert zijn salaris te verhullen hoort daar niet. In de zorg zijn de zorgverleners ontslagen omdat gemeenten minder geld kregen van Den Haag en moesten bezuinigen. Dan moeten de grote jongens opstappen of geld inleveren” legt Woudstra uit.

De fractie vraagt ook wat de gemeente en de regio kan doen aan deze topinkomens en of Zuidplas een koplopersfunctie wil nemen in het bestrijden van het gegraai van zorggeld.

Eerder in het nieuws

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.