Dronken bromfietser opgepakt op de Goudmos

Politie Waddinxveen -Zuidplas bericht het volgende op hun site:

Gisteren werd onze aandacht op de Ringvaartlaan getrokken door de bestuurder van een bromfiets. Deze bestuurder reed op zijn bromfiets zonder helm. Een goede reden om hem staande te houden en hem daar op aan te spreken. Maar dat was niet het enige.

Op het Goudmos gaven wij de bestuurder een stopteken. De man moest even snel een boodschap doen en met het lekkere weer was het op deze manier even makkelijk. De man had tevens geen rijbewijs bij zich. Vervolgens namen wij een blaastest van de man af. Hier kwam een A-indicatie uit. Dit betekent dat iedere bestuurder met deze indicatie mee moet werken aan een ademanalyse op het politiebureau.

Het was niet de eerste keer dat de man onder invloed reed.. Ook niet de vierde keer.. De man was al meerdere malen aangehouden in de afgelopen jaren voor het rijden onder invloed. Dit maal was de uitslag van de ademanalyse 420 UG/L. Voor een ervaren bestuurder is maximaal 220 UG/L toegestaan. Gezien het verleden van de man besloot het OM om de man direct een dagvaarding en oproeping TUL* te geven. De man mag zich op een later moment tegenover de rechter verantwoorden.

*Vordering tot tenuitvoerlegging van een eerder opgelegde voorwaardelijke veroordeling.

#POLWZ #alcohol #onderinvloed

Eerder in het nieuws

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.