Stebru ontwikkelt ‘De Twee Gebroeders’ in voormalig bankgebouw Dorrestein

Op de voormalige locatie van de Rabobank aan de J.A. Bijerinkstraat, naast winkelcentrum Dorrestein in Nieuwerkerk aan den IJssel, ontwikkelt Stebru een wooncomplex met gezondheidscentrum.

Het huidige pand, wat nu tijdelijk verhuurd wordt, wordt gesloopt om vervolgens plaats te maken voor de nieuwbouw.
Robert Steenbrugge, directeur Stebru: ”We zijn verheugd om in onze eigen ‘achtertuin’ te ontwikkelen. Als bedrijf met Nieuwerkerkse roots vinden wij het belangrijk dat mensen blij zijn met wat er komt. De plannen hebben wij dan ook in samenspraak met de gemeente en de buurt ontwikkeld.”

Programma
De Twee Gebroeders gaat bestaan uit een gezondheidscentrum en een aantal hoogwaardige, appartementen tussen de 50 en 120 vierkante meter. De plannen voor deze locatie liggen in lijn met de ambitie van de gemeente Zuidplas om een gevarieerd programma aan te bieden. Het woon- en zorgprogramma is dan ook een mooie aanvulling op het huidige winkelcentrum. Momenteel wordt er een belegger gezocht voor het afnemen van het gebouw.

De Twee Gebroeders
Het gebouw krijgt een bijzondere naam die verwijst naar de geschiedenis van Nieuwerkerk aan den IJssel. ‘De Twee Gebroeders’ is de naam van de boot die de Zuidplaspolder redde van een overstromingsramp in 1953. Schipper Arie Evergroen vaarde destijds zijn schip in het ontstane gat van Schielands Hoge Zeedijk.

2 gedachten over “Stebru ontwikkelt ‘De Twee Gebroeders’ in voormalig bankgebouw Dorrestein

  • 30 oktober 2018 om 11:06
    Permalink

    Na jaren van onzekerheid is er eindelijk een concreet plan. Dit past goed in de buurt, zowel een gezondheidscentrum als de architectuur.

    Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.