Ratten probleem Nieuwerkerk lijkt steeds groter te worden

Het gaat langzamerhand op een rattenplaag lijken in Nieuwerkerk aan den IJssel. Steeds meer inwoners melden klachten op onder andere social media over het ongedierte.

Naast de Bomenwijk komen er ook meldingen van ratten in de Velden en Mossenbuurt. Waar in de Beuk enkele weken geleden een dode rat in het trappenhuis lag, liep er bij Marco de Jonge een rat over het tuinmeubilair.
De bruine rat is een gevaar voor de volksgezondheid. De ziekte van Weil kan worden overgebracht door ratten urine en komt door wondjes het lichaam binnen.

Bewoners in de Beuk troffen een dode rat aan in de centrale hal.

In het Algemeen Dagblad liet de gemeente Zuidplas eerder weten het beeld van een plaag niet te herkennen. De gemeente Zuidplas geeft op internet wel aan dat als men bruine ratten signaleerd in buitenruimtes, men dit kan melden via internet : meldpunt openbare ruimte of telefonisch 0180-330300.
De meldingen zullen dan worden doorgezet naar de ongediertebestrijders van de gemeente.

Ratten zijn altijd opzoek naar eten. Het voeren van brood aan vogels kan al aanleiding zijn voor een ratten invasie. Maar ook zakken huisvuil in naast containers en worden neergezet en zakken voor plastic afval zijn voer voor deze beesten. Op social media verschijnen er ook klachten dat de ondergrondse containers niet vaak genoeg geleegd zouden worden, wat als oorzaak zou worden gezien van de ratten invasie.
Door de regelgeving voor ratten bestrijding is het verboden de beesten te bestrijden met gif. Voor het gebruik van gif gelden sinds 2015 strenge regels in verband met mogelijke vergiftiging van andere dieren.

Comments

comments

Powered by Facebook Comments

Eén gedachte over “Ratten probleem Nieuwerkerk lijkt steeds groter te worden

  • 1 mei 2018 om 11:12
    Permalink

    Dankzij die mooie overheid moeten er eerst weer ziektes onder de mensen uitbreken voor dat we de ratten mogen bestrijden.

    Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *