Negatief Zwemadvies voor Zevenhuizerplas

Met zomerse temperaturen is het aantrekkelijk om verkoeling te zoeken in de wateren van Zuidplas en omgeving. Toch is voorzichtigheid geboden. Zwemmen in de plas kan voor behoorlijk wat lichamelijk ongemak zorgen.

Eerder waarschuwde zwemwater.nl al tegen zwemmen nabij het strandje van de Zevenhuizerplas aan de Strandweg in Zevenhuizen. Dit negatieve zwemadvies geldt ook voor het water van de Willem-Alexanderbaan in Zevenhuizen.

Zwemmen op beide locaties wordt sterk afgeraden wegens het risico op zwemmersjeuk, een aandoening die huidirritaties veroorzaakt. Bij het strandje van de Zevenhuizerplas, waar naast het reguliere strand ook een nudistenstrand en een hondenstrand zijn, is een populatie ganzen en eenden aanwezig. Het vermoeden bestaat dat een wormsoort, die in deze vogels voorkomt, verantwoordelijk is voor de zwemmersjeuk. De larven van deze worm kunnen bij mensen een allergische reactie veroorzaken.

Voor het strandgedeelte van de Zevenhuizerplas aan de kant van Nesselande is er volgens zwemwater.nl geen negatief zwemadvies van kracht. Zwemmers wordt echter aangeraden altijd de laatste informatie te raadplegen voor ze het water in gaan.

Eerder in het nieuws

2 gedachten over “Negatief Zwemadvies voor Zevenhuizerplas”

  1. Kasper Kamperman

    Tip zie https://zwemindex.nl/nieuwerkerk-aan-den-ijssel voor plekken waar je wel kan zwemmen dichtbij Nieuwerkerk.

  2. Tip zie https://zwemindex.nl/nieuwerkerk-aan-den-ijssel voor plekken waar je wel kan zwemmen, inclusief waarschuwingen.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.