Nieuwerkerker Wesley gaat er voor: geld ophalen voor kankeronderzoek tijdens sponsorloop dwars door Walibi

De 36 jarige Wesley Eland gaat er voor, op zondag 8 juni zal de Nieuwerkerker meedoen aan de vijfde editie van de Rollercoaster Run to Fight Cancer om zo geld op te halen voor het goede doel: het financieren van baanbrekend kankeronderzoek.

Wesley werkt als verkeerskundige en naast zijn werk geniet hij van zijn gezin en zijn passies hardlopen en pretparken. En deze twee laatste komen nu samen tijdens de Rollercoaster Run een georganiseerde sponsorloop dwars door pretpark Walibi Holland.

‘’Mijn connectie met Stichting Fight cancer begon zo’n vijf jaar geleden toen ik voor het eerst deelnam aan de Rollercoaster Run. Dit had ik toen gezien op de website van Walibi. Sindsdien neem ik elk jaar deel aan dit evenement. Helaas is die vreselijke ziekte ook in mijn directe omgeving voorgekomen, zowel in het verleden als vrij recent. Dit raakt mij enorm. Ik ben dus extra gemotiveerd om zo veel als mogelijk geld in te zamelen. Ik besef mij dat deze ziekte iedereen kan treffen.”

Iedere dag van je leven krijg je 86400 seconde, geniet en doe er iets moois mee

¨Vorig jaar had een vriend ook ingeschreven en hebben we de loop samen uitgelopen. Het mooie aan deze run is dat iedereen met het zelfde doel loopt. Dus ook al ga je er alleen heen je raakt zo met iedereen aan de praat en dat maakt deze loop super leuk en gezellig. Wat betreft mijn voorbereiding, ik loop al regelmatig hard en dan doe ik al mee aan wedstrijden. Denk hierbij aan de Lansingerland Run, CPC Loop Den Haag en de Marathon van Rotterdam etc. Deze vijf kilometer is voor mij dus eigenlijk een warming-up. Mogelijk als ik snel genoeg ben loop ik het rondje twee keer om extra donaties te verzamelen.‘’

Met de donaties die door de renners worden opgehaald kan Stichting Fight cancer baanbrekend kankeronderzoek financieren. Voor de Rollercoaster Run to Fight Cancer is een specifiek onderzoek geselecteerd in het Prinses Máxima Centrum, waarbij er wordt gekeken naar de ontwikkeling van een smartwatch voor hormoonbehandelingen. Kinderen met een tumor bij de hypothalamus, het hormooncentrum in de hersenen, hebben vaak een heel goede overlevingskans. Toch is de kwaliteit van leven na behandeling vaak slecht doordat de hormonen uit balans raken. Deze kinderen krijgen te maken met een verstoord honger- en dorstgevoel, warmteregulering en dag-nachtritme. Als gevolg daarvan kan ernstig overgewicht optreden, of chronische vermoeidheid, hoofdpijn en somberheid. Door het ontwikkelen van de zogenoemde Endowatch kan de kwaliteit van leven voor deze kinderen significant verbeterd worden. Kijk voor meer informatie over het onderzoek en de run op www.rollercoasterrun.nl.

Geïnspireerd en meer weten over het verhaal echter Wesley? bezoek dan zijn speciale actiepagina en doneer!!

https://www.fightcancer.nl/event/roller-coaster-run/deelnemersverhalen-wesley

foto: Walibi

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.