Dag van het erfrecht

Advertorial- Op vrijdag 16 juni 2023 vindt voor de derde keer de Dag van het erfrecht plaats. Deze dag is bedoeld om het belang van het erfrecht onder de aandacht te brengen.

Vorig jaar stond in het teken van het samengestelde gezin. Een echtscheiding kan namelijk (negatief) doorwerken bij een overlijden. De relatie tussen een stiefouder en stiefkinderen is niet altijd even goed. Dat kan tot grote problemen leiden en daardoor ook tot hoge kosten.

Dit jaar is gekozen voor het thema ‘Financieel misbruik ouderen’. Helaas komt het veel voor dat bijvoorbeeld een (stief)kind, een verzorgende of een welwillende buur misbruik maakt van de afhankelijkheid van een oudere. Niet zelden wordt een bankrekening gedurende meerdere jaren leeggehaald, verdwijnen (kostbare en antieke) meubels of mag de oudere geen contact meer hebben met anderen. Dit leidt tot ook grote problemen na een overlijden, los van alle emoties die een overlijden met zich meebrengt. Het is belangrijk om dan snel te schakelen, om een reconstructie te maken en om actie te ondernemen, al dan niet door een gerechtelijke procedure.

Ik ben als gespecialiseerd erfrecht-advocaat regelmatig betrokken bij dergelijke nalatenschappen. Door mijn kennis en jarenlange ervaring kan ik op goede en heldere wijze begeleiding bieden met een helder plan. Als het ouderenmisbruik nog steeds plaatsvindt, zijn er verschillende mogelijkheden om dat te laten stoppen. Ook daarbij kan ik adviseren en begeleiden.

De Dag van het erfrecht is een goede gelegenheid om over het voorgaande contact met mij op te nemen via telefoonnummer 0180 – 820 181, per e-mail peet@peetadvocaat.nl of kijk op mijn website www.peetadvocaat.nl voor meer informatie. Dat kan uiteraard ook voor andere aspecten die spelen bij een nalatenschap, zoals de taken van een executeur, een onterfd kind of het verdelen van een nalatenschap, bijvoorbeeld als er een onderneming bij betrokken is. Ik sta u graag te woord.

 

 

Peet erfrechtspecialist & familie advocaat is gevestigd aan de Hoogeveenenweg 100 (A20 Tradecenter) te Nieuwerkerk aan den IJssel.

 

Eerder in het nieuws

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.