Kinderen maken kennis met cultuur op Cruyff Court Memphis Depay

In Nederland is sporten populair onder zowel kinderen als volwassenen. Sport wordt gezien als een manier om sociaal en fysiek te ontwikkelen. Cultuuractiviteiten als muziek maken, theater en kunst dragen op dezelfde manier bij aan de ontwikkeling van een kind. Toch is sport vaak populairder dan cultuur. Om de cultuuractiviteiten meer bekendheid te geven gaat het Jeugdfonds Sport & Cultuur Zuid-Holland het Cultuur@CruyffCourts evenement organiseren in de gemeente Zuidplas!

Alle kinderen kunnen kennismaken met cultuur
In de maand juni komen sport en cultuur samen op het Cruyff Court Memphis Depay in Moordrecht. Kinderen kunnen op meerdere dagen kennismaken met onder andere dans, toneel en muziek maken. Elk kind is welkom! De activiteiten worden aangeboden door cultuuraanbieders uit de regio.

Kom je ook kijken?
Cultuur@CruyffCourts Moordrecht zal plaatsvinden op woensdagen en donderdagen in juni. Donderdag 1 juni is de grote opening maar er zullen op meerdere dagen workshops gegeven worden. Op donderdag 1, 8, 15 en 22 juni zullen de workshops om 15.00 uur beginnen en op woensdag 7, 14 en 21 juni om 13.00 uur. Kinderen hoeven zich van tevoren niet aan te melden en kunnen gewoon meedoen.

Jeugdfonds Sport & Cultuur
Het Jeugdfonds Sport & Cultuur zet zich in om kinderen uit gezinnen met een laag inkomen mee te laten doen aan sport, cultuur en zwemles. Een aanvraag indienen kan eenvoudig via
een intermediair. Een intermediair is een tussenpersoon die op de hoogte is van de situatie van een gezin. Dat kan een leerkracht, buurtsportcoach of professioneel hulpverlener zijn. Het Jeugdfonds betaalt de contributie rechtstreeks aan de sport- of cultuurvereniging en in sommige gevallen ook voor de benodigde attributen. Wilt u meer weten over het Jeugdfonds Sport & Cultuur? Kijk dan op www.jeugdfondssportencultuur.nl/zuid-holland.

Nieuws vanuit het laagste punt van Nederland op de halve uren te beluisteren op de lokale radio voor de Zuidplas:
www.nieuwerkerkfm.nl
Heeft u nieuws, tips of persberichten voor de Zuidplas? mail naar:
info@jebentnieuwerkerker.nl

Eerder in het nieuws

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.