Meeste stemmen Zuidplas naar BBB

De voorlopige uitslag van de verkiezingen voor Provinciale Staten is bekend. Ook hier is BBB de grootste partij geworden met 3230 stemmen, gevolgd door VVD met 3079 stemmen. Het opkomstpercentage is 59%. Voor de waterschapsverkiezingen is dat 56%.

Burgemeester Han Weber: “Ik ben blij dat zoveel inwoners in Zuidplas hun stem hebben laten horen. Ook hier heeft dat tot een verrassende uitslag geleid. Ik wil alle stembureauleden en tellers hartelijk bedanken voor hun inzet. Zij zorgen voor een goed verloop van het stemproces en onze democratie.”

Op dit moment worden de stemmen nog centraal geteld. Burgemeester Han Weber zal rond het middaguur een kijkje nemen bij het centrale tellen in de Parkzoomhal in Nieuwerkerk aan den IJssel. De uitslag op kandidaatniveau is rond de avond bekend.

De voorlopige uitslag staat op:

http://www.zuidplas.nl/voorlopigeuitslag

Eerder in het nieuws

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.