Feestelijke start bouw voor herontwikkeling ’t Lage in Moordrecht

Op vrijdag 10 maart gaf wethouder Jan Willem Schuurman van de gemeente Zuidplas tijdens een feestelijke bijeenkomst het startsein voor de bouw van 85 duurzame woningen op voormalig sportcomplex ’t Lage. Op deze plek verrijzen straks zowel koopwoningen als sociale huurwoningen en -appartementen. Een mooie aanwinst voor de omgeving en de woningmarkt van Zuidplas. De oplevering van de woningen staat gepland voor eind 2024.

Op uitnodiging van de ontwikkelaar Vink sprak wethouder Jan Willem Schuurman de toekomstige bewoners toe op de bouwplaats van ’t Lage. Hier gaf hij het symbolisch startsein voor de bouw van 85 gasloze en energiezuinige woningen. Het gaat om 48 koopwoningen in verschillende varianten en 37 sociale huurwoningen en –appartementen. Dit betekent dat meer dan 40% van de woningen die op ’t Lage worden gebouwd, bestaat uit sociale woningbouw. Hiermee voorziet deze herontwikkeling in de grote behoefte aan meer koop- en sociale huurwoningen in Zuidplas. Woningcorporatie Mozaïek Wonen gaat de sociale huurwoningen verhuren.

Duurzame koop- en sociale huurwoningen
Er verrijzen straks 48 koopwoningen, bestaande uit 40 (middel)dure rijwoningen, 6 twee-onder-een- kapwoningen en 2 vrijstaande woningen in het dure segment. Daarnaast worden er 37 sociale huurwoningen gebouwd, verdeeld over 10 rijwoningen en een appartementencomplex van 27 woningen. Het zijn alle gasloze en energiezuinige woningen met een hoog comfortniveau, die opgeleverd worden met een hogere energieprestatie dan de geldende energieprestatie-eisen van BENG (Bijna EnergieNeutrale Gebouwen). Daarmee levert het project een vergaande bijdrage aan de kwaliteit van de omgeving.

Vruchtbaar samenwerkingstraject
In de afgelopen jaren is hard gewerkt aan de plannen voor ’t Lage. Uiteindelijk werd het plan voor een woonbestemming en 85 duurzame woningen in december 2021 goedgekeurd. Dit is te danken aan de goede samenwerking tussen de gemeente Zuidplas en initiatiefnemers Vink Ontwikkeling en v.v. Moordrecht (VVM), en aan de medewerking van Stichting Van Drost IJserman en de sportverenigingen op ’t Lage: VVM en postduivenvereniging De Gevleugelde Vrienden. Deze verenigingen en Scouting Moordrecht tekenden een overeenkomst voor verplaatsing naar het nieuwe sportpark ’t Ambacht. Hiermee werd zowel de herontwikkeling van ’t Lage als de aanleg van het sportpark bezegeld.

Laatste woningen in verkoop
Op dit moment is ca. 70% van de 48 koopwoningen verkocht. De huidige kopers komen voor ongeveer de helft uit Moordrecht. Zij variëren van jongere tweeverdieners tot gezinnen met kinderen tot gezinnen waarvan de kinderen al het huis uit zijn. Derhalve een gevarieerde groep toekomstige bewoners die eind 2024 hun intrek verwachten te nemen in hun nieuwe woning.

Er is nog een aantal woningen beschikbaar. Meer informatie hierover vindt u op www.wonenintlage.nl.

Eerder in het nieuws

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.