Expositie over schoolplaten in de Oudheidkamer van Nieuwerkerk aan den IJssel

Op zaterdag 3 december  is de expositie ‘Aan de wand‘ over schoolplaten nog te bewonderen.

Schoolplaten werden vroeger gebruikt bij de lessen geschiedenis, aardrijkskunde, biologie en maatschappijleer. Veel mensen hebben er nog dierbare herinneringen aan hoe de schooljuffrouw of –meester een verhaal vertelde aan de hand van de schoolplaat. Dat was immers voor de tijd dat dia’s, schooltelevisie en digibord de lessen veel beeldender gingen maken.

De tentoonstelling is een dubbelexpositie met op de benedenverdieping aardrijkskundeplaten en boven de geschiedenisplaten. Bij het geschiedenisdeel zijn steeds twee platen van een zelfde historische afbeelding  bij elkaar te zien maar door verschillende kunstenaars gemaakt.

Plaats: Oudheidkamer HVN,   ‘s-Gravenweg 6a, Nieuwerkerk aan den IJssel –  3 december 2022 van 14.00 tot 17.00 uur

Eerder in het nieuws

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.