Energietoeslag stijgt met 500 euro in gemeenten Zuidplas, Krimpen en Capelle aan den IJssel

De energietoeslag gaat in de gemeenten Zuidplas, Krimpen en Capelle aan den IJssel omhoog naar € 1.300. Dat hebben de colleges van burgemeester en wethouders in de drie gemeenten besloten. Ook is er meer tijd om het aan te vragen. Dit kan nog tot en met 30 juni 2023. Huishoudens met een lager inkomen kunnen de energietoeslag aanvragen op ijsselgemeenten.nl/energietoeslag(externe link).

Door de stijgende energieprijzen hebben meer mensen moeite met het betalen van hun energierekening. Daarom heeft het Rijk besloten energietoeslag te betalen aan mensen met een lager inkomen. Eerst was dat € 800. Dat is nu verhoogd naar € 1.300.

IJsselgemeenten Sociale Zaken verzorgt de energietoeslag voor CZuidplas, Krimpen en Capelle aan den IJssel. Mensen met een uitkering van IJsselgemeenten kregen de energietoeslag vanzelf. Ook hebben veel werkende mensen en mensen met AOW en een klein pensioen het al zelf aangevraagd. IJsselgemeenten heeft tot 1 september de energietoeslag al betaald aan 3.706 Capellenaren, 1.059 mensen uit Krimpen en 1.111 mensen uit Zuidplas.  

Wie al € 800 energietoeslag heeft gekregen, heeft nu ook recht op € 1.300 euro. Deze mensen krijgen binnenkort de € 500 extra op hun rekening. Daar hoeven ze niets voor te doen. Een nieuwe aanvraag is niet nodig. 

Wie het moeilijk vindt om zelf de energietoeslag aan te vragen, kan gratis hulp krijgen. Iedereen in Capelle, Krimpen of Zuidplas  is welkom voor hulp met aanvragen of geldzorgen bij: 

Zuidplas: Stichting ZO! – www.stzo.nl(externe link) – e-mail: geldzaken@stzo.nl – telefoon: 06 – 14417050 (op werkdagen van 8.30 tot 12.30 uur).

Capelle: Welzijn Capelle – www.welzijncapelle.nu/geldzorgen(externe link) – e-mail: aanmelding@welzijncapelle.nu – telefoon: 010 – 7074900 (op werkdagen van 9.00 – 16.00 uur).  

Krimpen: Krimpenwijzer – www.krimpenwijzer.nl(externe link) – e-mail: info@krimpenwijzer.nl – 
telefoon: 0180 – 517590.

Nieuws vanuit het laagste punt van Nederland op de halve uren te beluisteren op de lokale radio voor de Zuidplas:
www.nieuwerkerkfm.nl
Heeft u nieuws, tips of persberichten voor de Zuidplas? mail naar:
info@jebentnieuwerkerker.nl

Eerder in het nieuws

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.