Vrijwilligersavond 1 juni 2022 NPV

Op woensdag 1 juni was er een trainingsavond in Moerkapelle voor vrijwilligers van de NPV. Voorafgaand hieraan was er een buffet als blijk van waardering voor de vrijwilligers. Joke Nobel van Viviano gaf een training over coaching en hulpverlening. Er waren zo’n 50 vrijwilligers aanwezig.


Grenzen stellen in vrijwilligerswerk
Joke Nobel van Viviano gaf een training over coaching en hulpverlening. Aan de hand van een boeiend programma, werd er nagedacht over het stellen van grenzen in het vrijwilligerswerk. Dit deed zij aan de hand van voorbeelden, beeldspraak en oefeningen. Vervolgens ging men uiteen in groepjes en werd er doorgesproken over wat stellingen. Vaak
gaan mensen met een zorgend hart over hun eigen grenzen heen en komen ze terecht in situaties van stress of zelfs burn-out. Als je leert je grenzen te stellen kun je jezelf en anderen
beter helpen. De NPV wil haar vrijwilligers ondersteunen in hun vrijwilligerswerk, omdat zij grote waardering voor hun werk hebben. Ook wil de NPV vrijwilligers toerusten op situaties die zij in de praktijk tegen zouden kunnen komen.


De NPV biedt passende en praktische hulp aan allen die hulpbehoevend zijn. Hierbij kan worden gedacht aan helpen met boodschappen doen, een luisterend oor bieden, iemand
even naar het ziekenhuis brengen et cetera. Meer informatie is te vinden op de website van NPV Zuidplas www.npvzuidplas.nl . Zowel als u hulp nodig hebt, of als u mensen weet die hulp nodig zouden hebben, dan kunt u zich melden bij de NPV. Iedereen is welkom!

Nieuws vanuit het laagste punt van Nederland op de halve uren te beluisteren op de lokale radio voor de Zuidplas:
www.nieuwerkerkfm.nl
Heeft u nieuws, tips of persberichten voor de Zuidplas? mail naar:
info@jebentnieuwerkerker.nl

Eerder in het nieuws

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.