Nieuwerkerk-FM is een weekje uit de lucht !

Ons lokale internet radiostation voor Nieuwerkerk aan den IJssel en omstreken, Nieuwerkerk-FM, is deze week even niet te beluisteren. Groot onderhoud aan de apparatuur en een verhuizing van de internetserver zorgen ervoor dat het uitzenden van het radio-signaal tijdelijk onmogelijk is.

Nieuwerkerk-FM is het digitale radiostation voor Nieuwerkerk aan den IJssel. In tegenstelling tot het in Gouda gevestigde en voor eerste instantie voor Zuidplas bedoelde  Dichtbij-fm krijgt Nieuwerkerk-FM dan ook geen jaarlijkse bijdrage van ruim 26.000 euro vanuit de gemeente Zuidplas. Nieuwerkerk-FM onderhoudt het radiostation en de nieuwsdienst met eigen middelen.

Nieuwerkerk-FM is vanaf maandag 30 augustus weer loepzuiver te horen via diverse digitale bronnen zoals de Tune inn appwww.nieuwerkerkfm.nl, www.zuidplasfm.nl en www.jebentnieuwerkerker.nl. Een etherfrequentie in de Zuidplas zit er voor nu niet in. De huidige voor Zuidplas openstaande frequentie op de FM band (107.3mhz). is voor de aangewezen lokale omroep Dichtbij-FM , echter maken deze geen gebruik van deze zender waardoor er voor inwoners in Nieuwerkerk aan den IJssel geen lokale gesubsidieerde omroep is te beluisteren.

In 2025 loopt de zendmachtiging voor de huidige lokale omroep af. De kans is dan niet ondenkbaar dat andere lokale mediaorganisaties interesse gaan tonen in een toewijzing om als lokale omroep te gaan fungeren en zo ook lokale programma´s en nieuws kunnen brengen vanuit de Zuidplas, voor de Zuidplas, via de radio. Tot die tijd blijft waarschijnlijk de etherfrequentie 107.3 mhz. stil en zal er geen lokale radio hoorbaar zijn als achtergrond van een kabelkrant.

Meer nieuws vanuit het laagste punt van Nederland op de halve uren te beluisteren op de lokale radio voor de Zuidplas:
www.nieuwerkerkfm.nl
Heeft u nieuws, tips of persberichten voor de Zuidplas? mail naar:
info@jebentnieuwerkerker.nl

Eerder in het nieuws

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.