Let op! Blauwalg wateren Park Hitland

De Capelse handhaving laat via social media weten dat er blauwalg is waargenomen in enkele water-gebieden in Park Hitland tussen Capelle en NIeuwerkerk aan den IJssel. Hondenbezitters moeten dus extra voorzichtig zijn tijdens een wandeling langs de wateren in Park Hitland.

De Blauwalg bacterie is een algensoort welke giftige stoffen bevat welke schadelijk kunnen zijn voor mens en dier. Zwemmers en watersporters kunnen ziek worden als ze met blauwalg in aanraking komen. Ze krijgen last van irritaties aan de ogen of huid. Andere klachten zijn hoofdpijn, misselijkheid, maag- en darmklachten. In sommige gevallen kunnen zelfs grotere gezondheidsproblemen optreden.

Voor zover bekend zijn er nog geen verdere meldingen van blauwalg in de Zuidplas.

Meer nieuws vanuit het laagste punt van Nederland op de halve uren te beluisteren op de lokale radio voor de Zuidplas:
www.nieuwerkerkfm.nl
Heeft u nieuws, tips of persberichten voor de Zuidplas? mail naar:
info@jebentnieuwerkerker.nl

Eerder in het nieuws

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.