Huurtoeslag over 2020 aanvragen

Sinds januari 2020 kunnen meer huurders huurtoeslag krijgen. De harde inkomensgrenzen zijn afgeschaft. Tot en met 2019 kon het recht op huurtoeslag in één keer vervallen als de huurder een paar euro extra verdiende. Sinds 2020 krijgt men minder huurtoeslag als het inkomen stijgt. Maar het
is niet meer zo dat bij een kleine stijging de huurtoeslag plotseling helemaal wegvalt. Mensen die geen huurtoeslag ontvangen en er wel recht op hebben kunnen nog tot 1 september 2021 huurtoeslag over 2020 aanvragen. Het blijkt dat nog veel huurders niet weten dat zij vorig jaar recht op huurtoeslag hadden
.


Om te weten te komen of je als huurder recht hebt op toeslag kunt je een proefberekening maken op de site van de belastingdienst. Wil je hier graag hulp bij? Maak dan een afspraak bij de Postkamer van Stichting ZO!


Inloopspreekuren Postkamer
De Postkamer heeft diverse inloopspreekuren in de verschillende dorpen. Je kunt langsgaan, maar het is ook mogelijk om een afspraak te maken. Je kunt dit doen door te bellen naar 06-14417050 of te mailen naar geldzaken@stzo.nl


Locaties:
 Nieuwerkerk aan den IJssel, Meidoorn 1a, elke maandag 13-15 uur 
 Moordrecht: CJG gebouw De Kraal, Prinses Beatrixstraat 15a, elke vrijdag van 10-12 uur
 Moerkapelle: Dorpshuis Op Moer, Raadhuisstraat 40, donderdag (oneven weken) van 10 tot
11:30 uur (alleen op afspraak)
 Zevenhuizen: Swanla, Burgemeester Klinkhamerweg 86, donderdag (oneven weken) van 13
tot 14:30 uur (alleen op afspraak)

Meer nieuws vanuit het laagste punt van Nederland op de halve uren te beluisteren op de lokale radio van de Zuidplas:
www.nieuwerkerkfm.nl
Heeft u nieuws, tips of persberichten voor de Zuidplas? mail naar:
info@jebentnieuwerkerker.nl

Eerder in het nieuws

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.