PWA School wint wisselbeker verkeersexamen Zuidplas

Op vrijdag 4 juni reikte wethouder Jan Willem Schuurman de wisselbeker uit aan de school waarvan percentagegewijs de meeste leerlingen het verkeersexamen foutloos hebben afgelegd. En dit  Dit jaar was dat de PWA School, locatie Donge in Nieuwerkerk aan den IJssel. Van de 27 deelnemers reden 26 de fietsroute foutloos.

Veilig Verkeer Nederland (VVN), afdeling Zuidplas, organiseert in samenwerking met de politie en vrijwilligers het jaarlijkse theoretisch en praktisch verkeersexamen in de gemeente. Scholieren van groep 7 en 8 van de basisscholen leggen op hun fiets een route af met een diversiteit aan lokale verkeerssituaties, die ze in het dagelijks verkeer ook tegenkomen. De – opvallende en onopvallende – controleurs registreren de verrichtingen, waarna VVN samen met de politie de bevindingen van de controleurs beoordeelt.

Het doel van het examen is om de kinderen op een verantwoorde manier aan het verkeer te laten deelnemen. Met het behalen van het diploma laten de kandidaten zien dat ze weten hoe ze zich in het verkeer behoren te gedragen. Voor deze groep is het ook belangrijk om buiten de vertrouwde eigen woon- en leefomgeving te wennen aan verkeerssituaties, omdat ze na komend seizoen naar de middelbare school gaan. De route daarnaartoe kent vaak nieuwe en soms ook spannende situaties.

Foto: André Muller

Meer nieuws vanuit het laagste punt van Nederland op de halve uren te beluisteren op de lokale radio voor de Zuidplas:
www.nieuwerkerkfm.nl
Heeft u nieuws, tips of persberichten voor de Zuidplas? mail naar:
info@jebentnieuwerkerker.nl

Eerder in het nieuws

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.