Signalen onrust supporters Willem II, Zuidplas zet noodbevel in omgeving Van Der Valk hotel Nieuwerkerk

De gemeente Zuidplas heeft woensdagmiddag 12 mei een noodbevel uitgevaardigd nadat er signalen zijn gekomen dat er sprake is van dreiging van een verstoring van de openbare orde door supporters van voetbalclub Willem II.

Op donderdagmiddag 13 mei om 14:30 uur speelt ADO Den Haag een thuiswedstrijd tegen Willem II en logeert het eerste elftal van Willem vannacht in het Van der Valkhotel in Nieuwerkerk aan den IJssel. De burgemeester van de gemeente Zuidplas heeft signalen ontvangen dat er sprake is van een dreiging van een verstoring van de openbare orde door supporters van voetbalclub Willem II.

”uit de bij de politie binnengekomen informatie blijkt dat er sprake is van een dreiging van een verstoring van de openbare orde door supporters van voetbalclub Willem II, in Nieuwerkerk aan den IJssel. Uit die informatie blijkt dat supporters van Willem II af zullen reizen naar Nieuwerkerk aan den
IJssel. De vrees bestaat dat (risico)supporters van Willem II naar deze locatie zullen komen en daar zwaar illegaal vuurwerk afsteken, vernielingen aanrichten en mogelijk confrontaties aangaan met politie en/of derden”.

Daarom heeft de burgemeester voor vandaag vanaf 16:00 uur tot morgen 13 mei 14:00 uur een noodbevel uitgevaardigd voor het gebied rondom het Van der Valkhotel in Nieuwerkerk aan den IJssel. Dit noodbevel houdt in dat aanwijzingen/bevelen van de politie strikt opgevolgd moeten worden om verstoring van de openbare orde te voorkomen.

Het gebied alwaar het noodbevel van kracht is, is als volgt begrensd door: De Verbindingsweg, Zuidplasweg, N219, Zuidplaslaan, Geraniumveld, Narcisveld, Kroonkruid, Bilzekruid, Parallelweg-Zuid, Europalaan, 1ste Tochtweg, Hoogeveenenweg, Parallelweg-Noord, A20 rondom de op- en afritten Nieuwerkerk aan den IJssel.


Meer nieuws vanuit het laagste punt van Nederland op de halve uren te beluisteren op de lokale radio voor de Zuidplas:
www.nieuwerkerkfm.nl
Heeft u nieuws, tips of persberichten voor de Zuidplas? mail naar:
info@jebentnieuwerkerker.nl

Eerder in het nieuws

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.