Noodbevel: geen ordeverstoring, wel nachtelijk vuurwerk

Er hebben zich geen ongeregeldheden in Nieuwerkerk voorgedaan in de aanloop van de voetbalwedstrijd ADO Den Haag – Willem II. Woensdag 12 mei kwamen er signalen binnen dat er sprake zou zijn van dreiging van een verstoring van de openbare orde door supporters van voetbalclub Willem II in Nieuwerkerk aan den IJssel. Voor de gemeente/politie was dit aanleiding tot het doen uitgaan van een noodbevel.

De voetbalclub uit Tilburg logeerde in het Van Der Valk Hotel waardoor de vrees bestond dat er naast supporters ook hooligans naar Nieuwerkerk zouden komen en dat er vernielingen zouden gaan plaatsvinden. De vrees voor het afsteken van zwaar vuurwerk was niet geheel onterecht, rond 04:00 uur in de nacht staken supporters zwaar vuurwerk af voor het Hotel met doel de voetballers uit hun nachtrust te halen. Het vuurwerk was goed hoorbaar en te zien in de wijde omgeving van het Hotel.

Vuurwerk voor het Van Der Valk hotel

Burgemeester Han Weber nam op Hemelvaartsdag een kijkje bij het hotel en sprak met de aanwezige politie. Het noodbevel eindigde om 14:00 uur. ADO Den Haag staat laatste in in de eredivisie op slechts drie punten verschil van Willem II. De wedstrijd begint om 14:30 uur.

Burgemeester Han Weber
nam poolshoogte bij het Van der Valk hotel in waar selectie Willem II de nacht heeft doorgebracht en bedankte de politie

Meer nieuws vanuit het laagste punt van Nederland op de halve uren te beluisteren op de lokale radio voor de Zuidplas:
www.nieuwerkerkfm.nl
Heeft u nieuws, tips of persberichten voor de Zuidplas? mail naar:
info@jebentnieuwerkerker.nl

Eerder in het nieuws

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.