Expositie in Zuidplas: WIJ… doorbreken de cirkel van geweld

Wandel langs de bijzondere expositie WIJ, die huiselijk geweld en kindermishandeling onder de aandacht brengt en terug wil dringen. Van 10 mei tot en met 1 juni 2021 is deze tentoonstelling te zien in Nieuwerkerk aan den IJssel en in Zevenhuizen. Iedereen kan de expositie gratis bekijken.


De expositie is een initiatief van Open Mind. Met behulp van een multimediale reizende tentoonstelling kan huiselijk geweld en kindermishandeling voor iedereen bespreekbaar gemaakt worden. De expositie is te zien op de Batavierlaan in Nieuwerkerk aan den IJssel en op de Burgemeester Boerstraat in
Zevenhuizen. Wethouders Daan de Haas (Volksgezondheid) en Jan Verbeek (Jeugd) vinden het heel belangrijk dat deze expositie ook in Zuidplas is te zien: “Wij kunnen en willen onze ogen niet sluiten voor huiselijk geweld en kindermishandeling. De portretten en verhalen van de moedige mensen die de cirkel van
geweld hebben doorbroken raken ons echt. Laten we daarom samen een veilig netwerk en sociale omgeving vormen voor iedereen die hiermee te maken heeft. Want zoals deze expositie ons duidelijk maakt: niets doen is geen optie.”


Eind vorig jaar is de expositie gestart in Rotterdam, de afgelopen weken was die in Gouda te bezichtigen. Een deel van de expositie is online te zien en te beluisteren. Op https://www.stichtingopenmind.nl/wij-content/ staan filmpjes, een magazine en een podcastserie.

Naast deze expositie is de gemeente Zuidplas ook structureel bezig met het aanpakken van huiselijk geweld en kindermishandeling. In de gemeentebegroting 2019 is voor de aanpak van geweld in huiselijke kring een aanvullend structureel bedrag opgenomen van € 30.000. Goede samenwerking tussen het Sociaal Team en Veilig Thuis is een van de speerpunten. Daarnaast ondersteunen we stichting Humanitas met het helpen van een omgangsregeling voor gescheiden ouders. Soms liggen de verhoudingen na een scheiding zo ingewikkeld of pijnlijk dat ouders er zelf niet uit komen. Daarvoor is het programma Begeleide Omgangsregeling voor gescheiden ouders’ (BOR) opgezet.

Van links naar rechts Daan de Haas, Jan Verbeek en Mirjam Bekker-Stoop. (foto: Jacolien Rog).

Meer nieuws vanuit het laagste punt van Nederland op de halve uren te beluisteren op de lokale radio voor de Zuidplas:
www.nieuwerkerkfm.nl
Heeft u nieuws, tips of persberichten voor de Zuidplas? mail naar:
info@jebentnieuwerkerker.nl

Eerder in het nieuws

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.